0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

bagagetrolley

Tijdens je kampeervakantie kan het erg handig zijn om gebruik te maken van een bagagetrolley. Bijvoorbeeld om de cassette van je chemisch toilet te legen of boodschappen te vervoeren. Soms moet je op een camping best een stukje lopen en dan is het handig wanneer je geen volle kratten of toiletcassette moet tillen, maar gebruik kunt maken van zo’n bagagetrolley. Wanneer je van plan bent om een bagagetrolley aan te schaffen, lees dan deze pagina goed door, we vertellen je er alles over!

Wat is een bagagetrolley?

Een bagagetrolley is een soort inklapbaar karretje. Het is een hulpmiddel om bagage te vervoeren. Er zijn speciale bagagetrolleys voor kampeerders verkrijgbaar. Dit is erg handig. Stel, je moet een flink stuk lopen naar het sanitairgebouw en je hebt een volle mand met was of de cassette van je chemisch toiletje mee te nemen. Dan kun je erg handig gebruik maken van een bagagetrolley.

Hoe werkt een bagagetrolley?

Een bagagetrolley werkt erg eenvoudig. Eigenlijk is het in principe een soort steekwagentje. Alleen kun je een bagagetrolley meestal inklappen en is hij licht in gewicht. Wanneer je de trolley uitklapt kun je er iets op zetten en het op deze manier handig vervoeren, door de trolley te trekken of te duwen. Vaak kun je datgene wat je wilt vervoeren ook op de trolley vastzetten, zodat het er niet af valt.

bagagetrolley

Welke verschillende soorten bagagetrolleys zijn er?

Er zijn verschillende soorten bagagetrolleys verkrijgbaar. Er wordt ook wel gesproken van steekwagens of transporttrolleys.
Er zijn allereerst inklapbare trolleys en trolleys die je niet kunt inklappen. Voor op de camping hebben inklapbare trolleys uiteraard de voorkeur. Verder is er verschil in grootte, merk, prijs en materiaal. Wat hiermee samenhangt is het belastbaar gewicht van de bagagetrolley. Het is belangrijk om hier goed op te letten bij de aanschaf van je trolley.

Hoe kies je de juiste bagagetrolley?

Wanneer je een bagagetrolley gaat kopen wil je uiteraard de juiste kiezen. Hiervoor is het belangrijk om te letten op alle functionaliteiten en die met elkaar te vergelijken. Stel jezelf de volgende vragen:

-Wil ik een inklapbare trolley? Wanneer je de trolley gaat gebruiken op de camping is het handig wanneer je hem kunt inklappen. Zeker wanneer je ruimte om bagage mee te nemen beperkt is. Gelukkig zijn de meeste bagagetrolleys tegenwoordig inklapbaar.

-Wat wil ik vervoeren met mijn trolley? Het is belangrijk om ongeveer te weten wat je met je trolley wilt vervoeren. Dit heeft namelijk invloed op het soort trolley dat je wilt aanschaffen. Hiervoor is het nodig om te kijken naar het belastbaar gewicht van een bagagetrolley. Hier zit namelijk veel verschil in. Er zijn trolleys die ongeveer 30 tot 35 kg kunnen vervoeren, maar er zijn ook exemplaren die met gemak 70 kg vervoeren. Wanneer je de trolley alleen gebruikt voor een jerrycan water of de cassette van je toilet, dan is zo’n 35-40 kg belastbaarheid zeker voldoende.

-Hoe zwaar mag je trolley zijn? Dit is ook belangrijk. Er is namelijk ook veel verschil in gewicht van de trolley zelf. Sommige trolleys zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal en wegen maar 2 kg, maar er zijn ook veel zwaardere trolleys. Vaak is er wel samenhang tussen het gewicht van de trolley en het belastbaar gewicht. Hoe zwaarder de trolley, hoe meer gewicht hij kan dragen. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

-Hoe groot mag je trolley zijn? Natuurlijk moet je ook kijken naar de afmetingen van je bagagetrolley. Kijk goed hoe groot de trolley is, wanneer hij ingeklapt is en probeer in te schatten of deze grootte voor jou aanvaardbaar is en mee kan in de kofferbak. Uiteraard maakt het hierbij wel verschil hoe je kampeert. Ben je een tentkampeerder met weinig kofferruimte, dan heb je wellicht niet zo veel plek voor een flinke bagagetrolley. Kampeer je echter me een camper of een grote caravan, dan lukt het misschien prima om een grote bagagetrolley te vervoeren.

Je bepaalt uiteindelijk helemaal zelf wat de beste bagagetrolley is. Wanneer je jezelf serieus bovenstaande vragen hebt gesteld, komen er vanzelf enkele favoriete bagagetrolleys bovenaan je lijstje te staan. Je kunt dan op basis van je persoonlijke voorkeur qua merk of design bepalen welke trolley uiteindelijk jouw voorkeur heeft.