0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Beachshelter

Beach shelter

De beach shelter, een onmisbaar attribuut voor een aangenaam verblijf op het strand. Zodra er maar een beetje wind staat, is het op onze stranden al gauw vrij fris. Beschutting in de vorm van een windscherm of een strandtent kan soms net de doorslag geven, of u wel of niet besluit er een stranddagje van te maken. En, wanneer de zon in de maanden juli en augustus vol aan de hemel staat, biedt een halve koepeltent beschutting tegen de ergste warmte en schadelijke uv-stralen.

Een shelter in de vorm van een strandtent is niet alleen handig op het strand, maar ook als u gaat vissen of tijdens een outdoorevenement, zoals een auto- of motorcross. De halve tentjes en zonneschermen wegen bijna niets, zijn makkelijk op te zetten en in te vouwen. De meest goedkope beachshelter heeft u al voor net iets meer dan een tientje.

Soorten beach shelters

Beach shelters zijn er tegen de wind, de felle zonnestralen, in tent- en parasolvorm en zelfs met een geïntegreerde strandmat. De meest simpele uitvoering is het windscherm. Het is vaak niet meer dan een rechte doek, voorzien van enkele stokken. De luxere uitvoeringen kunnen daarbij voorzien zijn van een luifel. Windschermen zijn trouwens niet alleen op het strand fijn, maar ook op de camping komen ze goed van pas.

Tegen de zon geeft een strandparasol of een zonneluifel goede bescherming. U kunt er met meerdere mensen onder zitten en hem in hoogte verstellen. Parasols zijn wel vrij windgevoelig. Goed bekeken, is de meest functionele beach shelter er een, met zonnescherm, strandmat en opbergvak in een, zoals onze zandkleurige Terrra Nation Roa Kohu.

Waarom kiezen voor een beach shelter?

Elk willekeurig strandscherm zal u meer comfort bieden, dan totaal niets. Is het niet als bescherming tegen de wind of de felle zonnestralen, dan wel voor een beetje privacy. Achter een strandscherm kleedt u zich makkelijker om en heeft u minder direct oogcontact, met de mensen naast u.

Het hangt van de samenstelling van uw gezelschap af, welke shelter voor op het strand u het meeste comfort biedt. Voor een grotere groep, neemt u het best een partyparasol of een strandtent XXL. Deze voorzien meerdere vierkante meters van schaduw. In de tent kunt u daarnaast makkelijk alle tassen kwijt. Sommige modellen zijn met een rits af te sluiten. Gaat u alleen of met meerdere volwassenen die individueel willen relaxen, is een zonnescherm met strandmat of een windschelp ideaal. Deze soort lichtgewicht strandtentjes zijn er met stokken en als pop-up tent.

De beste beach shelters

De beste beach shelters zijn die zowel tegen de zon, als de wind bescherming bieden. Qua kwaliteit ontlopen de verschillende merken elkaar niet echt. Het zijn allemaal polyester tentjes en schermen, met stokken van glasfiber of luchtslang.

In meerdere strandtent Top 10s komen de strand shelters van Terra Nation, merkloze Basic Beachshelters en de afsluitbare strandtenten naar voren. Zelfs het festivaltentje van Camp Gear blijkt, voor velen een hele beste beach shelter te zijn.

Het juiste beach shelter kiezen

Als u erover denkt een beach shelter te kopen, willen we u graag enkele adviezen meegeven. Laat uw voorkeur uitgaan naar een beach shelter met opberghoes. Omhuld door een foedraal stopt u hem makkelijker in uw tas. Hierdoor gaat hij minder snel kapot gaat heeft u er langer plezier van.

Heeft u kinderen die het nog nodig hebben af en toe een dutje te doen, raden we u aan een afsluitbare strandtent met ventilatieopeningen te nemen. Zo kunnen ze zonder afgeleid te worden uitrusten. Een ander voordeel van een afsluitbare shelter is dat uw tassen niet op het zicht staan, als u in het water bent.

Tot slot de kleur. Een fris kleurtje doet het leuk op het strand en zorgt ervoor dat u makkelijk uw shelter in de gaten kunt houden. Op een camouflageprint ziet u daarentegen minder snel vervuiling.