0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Bustent

Een bustent is een voortent voor een mini van, camper of bus(je.) In de volksmond wordt hij ook wel campertent genoemd. Een bustent is een goede aanvulling op uw leefruimte, wanneer u langer dan een nacht, op een en dezelfde plek wilt blijven staan.

Zowel de bustent opblaasbaar, als de modellen die u met glasvezelstokken opzet, zijn groot genoeg, om er met meerderen aan een tafeltje, in te zitten. U kunt er allerlei spullen in opslaan en hij is ruim genoeg om erin te slapen. Bij de Kampeer Oase kunt u bijpassende slaaptenten kopen die afgestemd zijn op het formaat van de bustent. Drive-away bustenten hoeven niet per definitie aan een voertuig bevestigd te zijn. Wilt u eens een dagje weg, ontkoppelt u hem simpelweg van de kampeerbus en sluit hem af met de ritsdeur. Zodra u weer terug bent koppelt u hem weer aan het voertuig.

Waarom een bustent?

Het grootste voordeel dat een bustent biedt, is de ruimtewinst die u ermee boekt. Een ander pluspunt van een bus- of campertent is dat een gewone voortent of luifel vaak niet goed aan te sluiten is op een voertuig. Bij een bustent camper heeft u daar zelfs keuzemogelijkheden in. Afhankelijk van het soort voertuig wat u heeft, bevestigd u de bustent met een stok en klem, met behulp van een pees, scheerlijn of klittenband.

Last, but not least, als reden waarom u een bustent aan zou schaffen, is wel de extra persoonlijke privacy die het biedt. Een achter- of zijtent aan de camper of bus, schermt het zicht naar binnen aanmerkelijk af. Daardoor kunt u zich vrijer bewegen en ook makkelijker even omkleden.

Welke soorten bustenten zijn er?

Bustenten zijn er in grote en kleine uitvoeringen. Voor elk type voertuig is er wel een geschikte bustent. Bij bustenten voor campers, heeft u daarbij zelfs nog de keuze uit een meerdere maten en uitvoeringen. In ons assortiment vindt u voornamelijk bustenten opblaasbaar, van het merk Kampa. Kampa is een Brits merk dat zich sinds 2006 bezighoudt, met de ontwikkeling en productie van hoogwaardige kampeerbenodigdheden. Qua air-frame tenten zijn ze zelfs een van het best aan de weg timmerende bedrijven, van dit moment.

Het merendeel van de Kampa bustentmodellen zijn van het type air-frame. Dit betekent dat de tent geen tentstokken meer heeft, maar een skelet van, in het tentdoek verwerkte, luchtslangen. Door deze aan te sluiten op een luchtpomp, zet u de opblaasbare bustent in no-time op. Het air-frame kan bestaan uit een, Single Point Inflation, of uit een combinatie van meerdere opblaaspunten.

Als doek voor bustenten opblaasbaar maakt het merk gebruik van het hoogwaardige Weathershield Pro tentdoek. Dit doek beschikt over brandvertragende eigenschappen, is uv-gestabiliseerd en voorzien van 6000 mm hoge waterkolom. Bent u zomaar met zijn tweetjes, reist u met een klein busje of camper en hoeft u niet meer dan de hoognodige extra ruimte, is de Kampa Mini Drive-Away Bustent precies wat u zoekt. Een zeer compacte voortent (pakmaat slechts 63 x 28 cm) die gedragen wordt door glasvezelstokken. Bij de bustent hoort een slaaptent voor 2 personen.

bustent

Aandachtspunten bij kopen bustent

Punten waar u op dient te letten bij het kopen van een bustent, zijn de hoogte van uw bus of camper en hoe u de voortent gaat bevestigen. Het merendeel van de moderne opblaasbare bustenten beschikken over een AIR frame. Er zijn echter ook campertenten met een skelet van lichtgewicht glasvezelstokken. Het is maar net, waar uw voorkeur ligt.

Vanzelfsprekend zijn al de nieuwere tenten drive-awaymodellen. Zo kunt u uw campingstoelen en tafel veilig achterlaten in de beslotenheid van de voortent. U hoeft niet telkens de hele bus vol te laden met uw persoonlijke spullen, als u een dagtripje wilt maken of om de boodschappen gaat. Met een campertent die zelfstandig kan staan, bent u er ook meteen van verzekerd dat u w kampeerplaats niet ingenomen kan worden, door een ander.

Afhankelijk van het model bustent u kiest en welk soort kampeermobiel u heeft, vergroot u uw leefomgeving, met minimaal het dubbele. Net als een gewone tent, beschikken bustenten over ramen, een of meerdere deuren, insectengaas en een grondzeil. Optioneel zijn bustenten ook uit te breiden met verschillende soorten aanbouwen, zoals een Hoge aanbouw, Serre aanbouw of een Standaard aanbouw. Vanzelfsprekend kunt u ook volstaan met alleen een extra luifel voor de bustent camper. Een luifel biedt net een beetje meer bescherming aan de voordeur, tegen de felle zon en slagregens.

De beste bustent kopen

De Kampa Motor Rally AIR Pro 330 L 2019 bus- en campertent is het bestverkochte model van de laatste twee jaar. Deze mooie opblaasbare voortent is een verrijkte versie, van de voorgaande Rally AIR 330 L. Nieuw zijn het Dual-Pitch-daksysteem voor een hogere binnenruimte en een horrengaaspaneel achter het rechterzijraam. Voor alle andere ramen zijn horrenramen optioneel verkrijgbaar.
Deze bustent geniet bij de meeste kampeerders de voorkeur, omdat het een enorme veelzijdige voortent is. Met zijn breedte van maar liefst 3.30 m en twee zij-ingangen, is hij niet anders te omschrijven, dan uiterst functioneel. Standaard wordt de voortent geleverd met gordijnen voor de heldere ramen en met naar de zijkant oprolbare voorpanelen en uitristsbare zijpanelen.

Wanneer u zegt:” voor mij hoeft die 3.30 m breedte niet zo nodig,” hebben we ook een kleinere versie, van gelijke kwaliteit en met dezelfde opties voor u. De kleinere bustent heeft een breedte van 2.60 m. Zowel de grote als de kleine Kampa Motor Rally AIR Pro zijn geschikt voor campers en bussen met een hoogte die ligt tussen de 2,50 en 2,65 m.

Voordat u definitief besluit een bustent voor de camper te kopen, willen we u graag uitnodigen om langs te komen in onze winkel in Elst. Komt u gerust met de bus of de camper langs. Niet alleen kunnen onze medewerkers, bij het zien van uw kampeervoertuig, u optimaal van dienst zijn, u krijgt dan zelf ook meteen een goed beeld, van hoe een en ander met elkaar matcht.