0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Camping barbecue

Een campingbarbecue is in principe niet veel anders dan een gewone tuingrill. Het enige wezenlijke verschil is dat hij makkelijk te demonteren en schoon te maken moet zijn. Die van thuis kan makkelijk van dik rvs, gietijzer, steen of beton zijn. In uw eigen tuin kunt u hem ook gewoon op zijn plaats laten staan, of u pakt hem op en zet hem onder een afdak. Vanwege het transport en het meenemen in de auto, kan een barbecue voor op de camping niet al te groot en zwaar uitgevoerd zijn. Daarnaast is het ook wel fijn dat alle onderdelen gereinigd kunnen worden, voordat hij ingepakt wordt. Tot slot bent u bij de keuze van een campinggrill gebonden aan de plaatselijk geldende regels. Niet alle kampeerplaatsen staan namelijk het grillen op houtskool toe. In zo’n situatie kunt u kiezen voor een barbecueapparaat op gas of elektriciteit.

De campingbarbecues bij Kampeer Oase

In ons assortiment campingbarbecues treft u een ruime keuze handzame modellen aan. Picknick grills met windscherm, outdoor vuurschalen, barbecue cookers met deksel, elektrische tafelbarbecues en de innovatieve notebookmodellen. Notebook barbecues lenen hun naam aan het feit dat u ze, net als een notebook, in en uit kunt klappen. Opgevouwen is het slechts een pakketje van 45 x 30 cm. Het leuke van dit model is dat u hem tevens als vuurkorfje kunt gebruiken. De driehoekvorm maakt hem namelijk fors dieper, dan een tafelgrill. Zo kunt u er ook heel makkelijk houtjes en kleine stammetjes in opstoken. Vanzelfsprekend zijn onze campingbarbecues van gerenommeerde kampeermerken, zoals Bo-Camp, Camp Gear, Ferraboli en Tristar. Zij gebruiken degelijke materialen die u keer op keer en jaren achtereen kunt gebruiken. Onze kampeerbarbecues zijn daarom niet te vergelijken met de wegwerpbarbecues van aluminiumfolie uit de supermarkt.

Soorten campingbarbecues

Campingbarbecues zijn onder te verdelen naar brandstof, vorm en uitvoering. Bij ons vindt u kampeergrills voor houtskool, gas en elektriciteit. Niet iedere camping staat immers een houtskoolvuur toe. Daarnaast heeft u met een Tristar elektrische tafelbarbecue ook veel meer mogelijkheden, als u niet goed kunt bukken of het niet meezit met het weer. Doordat u geen open vuur heeft kunt u met dit model ook onder een luifel of in de voortent, aan tafel, grillen. Qua vorm zijn er ronde en rechthoekige barbecues en vuurschalen, met of zonder cookerdeksel. Deze kunnen verder voorzien zijn van alleen een grillrooster, maar ook uitgerust zijn met een extra wok, de zogenaamde skottelbraai. Deze laatste is ook als opzichzelfstaand kookapparaat verkrijgbaar.

Hoe kiest u de beste barbecue voor op de camping?

Voordat u besluit een campingbarbecue te kopen, is het goed te weten wat de regels omtrent open vuur, op de camping zijn. Bij twijfel, neemt u de veilige weg en kiest u voor een elektrische- of gasbarbecue. Als u maar met zijn tweetjes bent, heeft u voldoende aan een klein model. Een laptopgrill is dan een mooi maatje. Kampeert u regelmatig met familie of vrienden, raden we u aan te kijken voor een model, waarbij u de kolen tot een groter oppervlak kunt uitspreiden. Mooie voorbeelden hiervan zijn onze campingbarbecues van Camp Gear en Ferraboli.