0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Camping pannen

Campingpannen moeten aan andere voorwaarden voldoen, dan pannen die we thuis in de keuken gebruiken. De beschikbare ruimte in een camper- of caravankastje is vaak stukken minder en wanneer we gaan kamperen, is iedere kilo minder meegenomen. Lichtgewicht pannensets die als een nest in elkaar passen, de zogenaamde space savers en pannen met afneembare of wegklapbare handgrepen, genieten op de camping de voorkeur. Niet echt licht in gewicht, maar wel dé pan om boven open vuur te gebruiken, zijn de gietijzeren en handgreeploze rvs-pannen. Leuk om eens in te kokkerellen als u in de bush kampeert. Het voordeel is ook dat u er maar een van nodig heeft.

Ons assortiment campingpannen

Als u ons pannenaanbod doorscrolt, ziet u dat het merendeel van de merken Bo-Camp en Kampa zijn. Dat is niet voor niets. Bo-Camp kampeerartikelen zijn oersterk, uitgevoerd in een tijdloos design en ontwikkeld door mensen die verstand hebben van kamperen. Bo-Camp campingpannen zijn ruimtebesparend, licht van gewicht en het merk heeft pannen voor elke warmtebron. Afhankelijk welke soort pannen u kiest, zijn ze voorzien van een gewone antiaanbaklaag, een 5 laags Salus Stone of een keramische coating. Om trekkingpannen zo economisch mogelijk te houden, zijn deze dunne lichtgewicht kampeerpannen geanodiseerd, nestbaar en beschikken ze over functionele wegklapbare handrepen. Hoeft u in uw mobiel home niet te stoeien met ruimte, dan kunt u bij de Kampeer Oase tevens terecht voor onverslijtbare Kampa spacesaver pannensets. We hebben zelfs opvouwbare siliconen campingpannen voor u.

Welke soorten campingpannen zijn er

Alleen al in ons aanbod treft u grote en kleine maten, pannen die op te vouwen zijn, pannen die u tevens als ovenschaal kunt gebruiken en pannen, waarin u op een houtskool- of een vlammenvuur kunt koken. Daarnaast zijn er nog bak- en kookpannen met speciale antiaanbaklagen, zoals de bekende Tefalpannen. Het principe waar het bij alle campingpannen om draait, is dat ze handig in elkaar passen, weinig ruimte innemen en voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn. Emaille en keramische campingpannetjes bijvoorbeeld, kunt u ook prima als slakom gebruiken. Als u een regelmatige kampeerder bent, zult u de ervaring hebben dat er op de camping meestal niet uitgebreid gekookt wordt. Meestal draait het uit op een eenpansgerecht. Een outdoor koekenpan of wok is dan ook een echte ‘must have’. En als die koekenpan dan ook nog eens over een afneembare handgreep beschikt, kan hij meteen dienstdoen als serveerschaal of bakblik, voor in de oven.

Welke campingpannen heeft u nodig?

Welke campingpannen het meest geschikt voor u zijn, hangt af van uw stijl van kamperen. Gaat u een- of tweemaal per jaar tenten, heeft u echt niet zoveel nodig. Een nestbaar 3 delig pannensetje biedt dan uitkomst. Gaat u regelmatig met de camper of caravan eropuit en krijgen de kampeerpannen een vaste plaats in de keukenopstelling, kunt u rustig een complete pannenset van rvs of carbonstaal nemen. Dan kunt u tenminste gewoon ‘net als thuis’ koken. Trekkers en natuurkampeerders adviseren we Explorer of Trekking campingpannen te kopen. De hele set past in de grootste pan, ze wegen bijna niets en zijn tevens geschikt voor benzinebranders.