0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Caravankluis

Wanneer je in een hotelkamer overnacht heb je meestal een kluis tot je beschikking om je waardevolle spullen, zoals bijvoorbeeld sleutels, portemonnee, enzovoorts, in op te bergen. Hoe handig zou het zijn om ook tijdens het kamperen een kluisje te hebben? Deze mogelijkheid is er, want er zijn tegenwoordig zogenaamde caravankluisjes te koop. We vertellen je er op deze pagina alles over.

Wat is een caravankluis?

Een caravan- of camperkluis is een kluis die je meeneemt tijdens je kampeervakantie. Met zo’n kluis zorg je er voor dat je waardevolle spullen op een veilige plek worden opgeborgen en bescherm je ze dus tegen diefstal. Uiteraard is zo’n kluis ook te gebruiken wanneer je met een tent of vouwwagen kampeert. Naast bescherming tegen diefstal biedt een caravankluis je ook een stuk privacy. Je kunt er spulletjes in stoppen die niet iedereen hoeft te zien. Ook beschermt de kluis een korte tijd tegen brand.

Hoe werkt een caravankluis?

Je neemt de kluis mee en legt hem op een handige plek in je kampeermiddel, bijvoorbeeld in een kastje of koffer. Je stopt de spullen die je veilig wilt bewaren in de kluis, waarna je de kluis op slot doet. Het verschilt per type kluis hoe je hem afsluit. Wanneer je je spullen nodig hebt, haal je de kluis van het slot. Zo eenvoudig werkt het.

caravankuis

Welke soorten caravankluizen zijn er?

Er zijn verschillende typen campingkluizen verkrijgbaar. Het verschil zit hem in het soort slot.
Er zijn kluizen met een cijferslot, een sleutelslot of zonder slot. Bij een kluis met een cijferslot moet je een viercijferige code bedenken. Deze code voer je in en vervolgens gaat het slot open. Wanneer je de kluis dicht doet verdraai je de wieltjes, zodat er een andere code verschijnt. Zo kan iemand de kluis alleen open maken als hij de code weet. Voordeel van dit type kluis is, dat je er geen apart sleuteltje voor nodig hebt. Nadeel is uiteraard, dat je wel de code moet onthouden. Bij de kluizen met sleutel, gebruik je dus een sleuteltje om de kluis op slot te doen en ook om hem te openen. Het is dus wel belangrijk dat je dit sleuteltje goed bewaart. Ten derde zijn er ook kluisjes verkrijgbaar zonder slot. Eigenlijk zijn dit vaak een soort blikjes of busjes die je op een onopvallende plaats bewaart, bijvoorbeeld tussen je keukenspullen. Het lijkt dan of er een gewone voorraadbus staat, maar het is je kluisje. Hier zullen criminelen niet snel zoeken, dat is een voordeel.

Hoe kies je de juiste caravankluis?

Wanneer je een caravankluis gaat kiezen is het in de eerste plaats belangrijk om je af te vragen wat je er allemaal in wilt stoppen. Hoe meer spullen er in de kluis moeten, hoe groter uiteraard de kluis moet zijn. De kluizen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Kijk goed of datgene wat je in de kluis denkt te bewaren er ook daadwerkelijk in past. Kies anders een groter exemplaar. Natuurlijk ook weer niet te groot, want je bent aan het kamperen en hebt beperkte ruimte beschikbaar.
Naast de grootte van de kluis moet je dus nadenken over het type slot. Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wil je niet het risico lopen om een sleutel kwijt te raken, ga dan voor een kluis met een cijferslot. Noteer de code ergens op een onopvallende plaats of bijvoorbeeld digitaal in je smartphone. Maar misschien vind je het wel erg lastig, zo’n code onthouden en heb je liever een gewoon sleuteltje om de kluis te openen, ga daar dan voor. En wil je liever een kluis zonder slot, dan is dat uiteraard ook een optie. Zet de kluis, die er bijvoorbeeld uitziet als soepblik of voorraadbus, dan in een keukenkastje.

Wat is de beste caravankluis en waarom?

Het is niet zo 1,2,3 te bepalen wat de beste caravankluis is. Dit is echt afhankelijk van je persoonlijke situatie en voorkeur. Wanneer je hebt bepaald hoe groot je kluis moet zijn en welk type slot je prettig vindt, kijk dan uit welke kluizen je kunt kiezen. En kies een kluis die qua design en budget bij jou past. Op die manier ga je veilig op reis!