0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Caravanspiegel

De caravanspiegel is een verplicht hulpmiddel, wanneer u met de caravan de openbare weg op gaat. De reden is dat de wet van u verlangt dat u, bij het aanhangen van een zichtbelemmerend mobielhome het volledige zicht over het overige wegverkeer blijft houden. Daarbij geeft het u zelf ook een prettiger gevoel, als u kunt zien wanneer u ingehaald gaat worden en hoeveel ruimte u links en rechts over heeft, bij het passeren van tolpoortjes. In het assortiment van de Kampeer Oase ziet u meerdere soorten caravanspiegels, dodehoekspiegels en opzetspiegels van bekende merken zoals, REICH, Repusel, Krok One en HABA. Bij het gebruik van autospiegels heeft elke chauffeur zo zijn voorkeur voor vlak of gebold glas. Bij ons heeft daarom de keuze uit vlakke en ronde caravanspiegels.

Hoe werkt een caravanspiegel?

Caravan spiegels zijn extra zijspiegels die u aan de auto monteert, wanneer u met een caravan de weg op wilt. Ze worden op de bestaande zijspiegel vastgezet met een klemsysteem. Afhankelijk van het formaat van uw auto, caravan en het model buitenspiegel, kiest u voor een lange of korte arm. Om te voorkomen dat de extra spiegel inklapt, tijdens hogere snelheden, dient ze over voldoende veerspanning te beschikken. Om het trillen van een caravan spiegel tegen te gaan, kunt u bij ons tevens diverse accessoires voor de caravan spiegel kopen. Afhankelijk van het model auto en grootte van de bestaande zijspiegels kunt u veel profijt hebben van een simpel spanbandje of een extra steunarm met zuignap.

Soorten caravan spiegels

Opzetspiegels voor op de bestaande zijspiegels zijn de meest voorkomende caravanspiegels van tegenwoordig. Vroeger waren eveneens spatbordspiegels vrij regulier. Omdat deze niet goed meer op de moderne auto’s te monteren zijn, is dit type caravanspiegel vrijwel uit beeld verdwenen. Caravan opzetspiegels vindt u bij ons, uitgevoerd met vlak of bol glas. Vlak spiegelglas geeft een duidelijker beeld, maar door de beeldvervorming van bol glas heeft u een aanmerkelijk breder zichtvlak. Volgens de wet mag u beiden gebruiken. De door ons aangeboden caravan spiegels koopt u voordelig per set. Het zijn eenvoudig te bevestigen caravantoebehoren, waar u niet zonder kunt. Omdat uw auto een stuk breder wordt, zit een ongelukje in een klein hoekje. Een tikje tegen de slagboom van de campingingang is al voldoende. Dat is geen man overboord, u kunt bij ons eenvoudig het gebroken onderdeel vervangen. Spiegelglazen, steunarmen en nieuwe setjes spanbandjes kunt u eenvoudig los nabestellen.

De beste caravanspiegels

Bij het gebruik van extra zijspiegels voor een caravan is het van belang dat de afstand tussen het midden van de spiegelglazen, op zijn minst gelijk is aan de breedte van de caravan. U meet dit door beide portierramen te openen en de maat te nemen. Hoe breed de caravan is, vindt u op het registratiebewijs. Wanneer u het ingewikkeld vindt, of niet precies weet welke soort of merk caravan spiegels het beste past, bent u van harte welkom in onze winkel, in Elst. Onze medewerkers monteren met plezier enkele modellen caravanspiegels, zodat u kunt kijken welke u het meeste zicht bieden en welk montagesysteem het best op uw auto past.