0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Citruspers

Een citruspers is een onmisbaar apparaat in elke keuken. Met een goede citruspers maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een heerlijk verse jus d’orange of een gezond glas grapefruitsap. Hieronder vind je ons assortiment citruspersen en ontdek je welke citruspers de beste keus is voor jou.

Wat is een citruspers?

Een citruspers is een apparaat dat gebruikt wordt voor het uitpersen van sap uit citrusvruchten. Het sap van bijvoorbeeld sinaasappels, grapefruits, citroenen en limoenen kun je met een citruspers uitpersen. Wanneer je een handcitruspers hebt, moet je zelf kracht op de vrucht uitoefenen. De vrucht wordt met de hand op de perskegel gedrukt en op deze manier wordt het sap uit de vrucht geperst. Het sap wordt opgevangen in een reservoir. Het vruchtvlees en de pitten blijven achter op het filter. Voor diegenen die professioneel gebruik maken van een citruspers is de aanschaf van een zogenaamde sapcentrifuge het overwegen waard.

Waarom een citruspers kopen?

Er zijn diverse voordelen te bedenken van het aanschaffen van een citruspers. Allereerst is versgeperst sap veel gezonder dan kant-en-klaar sap uit een pak. Ten tweede smaakt dit verse sap ook nog eens veel lekkerder, doordat het letterlijk ‘vers van de pers’ is, dit proef je.

Ook geeft het voldoening dat je er op deze manier zelf voor zorgt dat jij en eventueel je kinderen genoeg vitaminen binnenkrijgen. Tot slot, met een goede citruspers is het uitpersen van citrusfruit echt een fluitje van een cent. Je draait er je hand niet voor om en hebt in no-time een heerlijk glas of zelfs een kan vers sap om van te genieten.

Hoe werkt een citruspers?

Er zijn elektrische exemplaren en ook handcitruspersen op de markt. Het principe van de citruspers is dat er druk wordt uitgeoefend op de halve vrucht. Deze wordt op de perskegel geduwd en hierdoor wordt het sap uit de vrucht geperst en opgevangen in een reservoir en blijft de pulp achter op het filter. Kampeer Oase heeft momenteel alleen handcitruspersen in het assortiment.

Hoe kies je de juiste citruspers?

Om dit te bepalen is het allereerst van belang om voor jezelf op een rijtje te zetten hoe vaak je de citruspers gaat gebruiken. Wanneer je slechts zo nu en dan een sinaasappeltje wilt uitpersen volstaat een handpers. Uiteraard is je budget ook een factor om rekening mee te houden bij de aanschaf van je citruspers. Bepaal vooraf welk bedrag je voor je aankoop over hebt. Wat ook zeker belangrijk is om mee te nemen in je overwegingen, is de grootte van het reservoir van je apparaat. Dit verschilt namelijk nogal per soort. Wanneer je bijvoorbeeld voor 4 personen sap wilt hebben moet je een reservoir hebben van ongeveer 1 liter. Andere verschillen zitten in zaken als bijvoorbeeld het materiaal waar de perskegel van gemaakt is, de accessoires die bij de pers geleverd worden, het al dan niet aanwezig zijn van een druppelstop en de mogelijkheid om de pers in de vaatwasser schoon te maken. Denk er goed over na wat voor jou belangrijk is.