0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Draagbare airco

Een draagbare airco is een geweldige manier om je huis, kamer, caravan, tent of andere ruimte te koelen. Draagbare airco’s zijn gemakkelijk te installeren en kunnen eenvoudig van de ene kamer naar de andere worden verplaatst. Daarnaast zijn ze ook uitstekend geschikt om mee te nemen tijdens je kampeervakantie. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en bij aankomst op bestemming heb je binnen een minuut.

Wat is een draagbare airco?

Draagbare airconditioners, ook wel mobiele airco’s genoemd zijn elektrische apparaten die ervoor zorgen dat warme door warme lucht uit de ruimte wordt aangezogen om deze vervolgens te koelen. Hierdoor is het mogelijk om altijd en overal een koelere temperatuur te krijgen. Ideaal bijvoorbeeld op een hete zomerdag.

Een draagbare airconditioner verschilt van een gewone airco aan de muur doordat een draagbare eenvoudig van ryuimte naar ruimte verplaatst kan worden. Dit maakt hem een veelzijdigere optie voor koeling, omdat hij in meerdere kamers kan worden gebruikt in plaats van slechts in één. Je hoeft een mobiele airco niet eens op te tillen, want onder de airco zitten wielen waardoor je het apparaat eenvoudig kan verplaatsen.

Hoe werkt een mobiele airco?

Draagbare airconditioners werken met een compressor en koelmiddel om de lucht te koelen. De compressor pompt het koelmiddel rond het apparaat, dat vervolgens de lucht koelt. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens de kamer in geblazen, wat helpt bij het afkoelen.

Waarom een zou je een mobiele airco kopen?

Er zijn een paar redenen waarom je misschien een draagbare airconditioner wilt kopen. De belangrijkste reden is hoogstwaarschijnlijk dat je graag de temperatuur in welke ruimte dan ook naar beneden wilt brengen. Eén andere reden om een mobiele airco te kopen is dat ze heel veelzijdig zijn en in meerdere kamers gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te verplaatsen en mee naar toe te nemen. Bijvoorbeeld op kampeervakantie. Bovendien zijn draagbare airconditioners veel goedkoper dan gewone airconditioners aan de muur. Dit maakt ze een meer betaalbare optie voor het koelen van je huis.

Welke verschillende soorten draagbare airco’s heeft Kampeer Oase

Kampeer Oase heeft verschillende soorten koelapparaten in het assortiment: luchtkoelers en draagbaire airco’s. Een luchtkoeler zoals de Tristar Air Cooler is een apparaat die de lucht in een kamer koelt door lucht over gekoeld water te blazen. De gekoelde lucht wordt vervolgens de kamer ingeblazen, waardoor die wordt gekoeld. Een draagbare airconditioner zoals de Tristar Airconditioner is een elektrisch apparaat dat ervoor zorgt dat warme lucht uit de kamer wordt gezogen om die vervolgens te koelen. Hoewel een luchtkoeler veel op een mobiele airco lijkt kan je met het laatste apparaat het veel koeler krijgen. Een mobiele airco is instelbaar tot 16 graden terwijl dit met een luchtkoeler niet gaat lukkken.

Hoe kies je de juiste draagbare airco?

Bij het kopen van een draagbare airconditioner zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het eerste wat je moet doen is de grootte opmeten van de ruimte die je wilt koelen. Dit zal je helpen bij het bepalen van de grootte van de airconditioner die je nodig hebt. Sommige airco’s kunnen namelijk meer oppervlakte koelen dan andere. Houd hierbij ook de BTU (koelvermogen) in de gaten. Hoe hoger de BTU, hoe krachtiger de airconditioner en hoe meer oppervlakte hij kan koelen

Naast de grootte moet je ook rekening houden met hoeveel lawaai de draagbare airconditioner maakt. Als je hem bijvoorbeeld in een slaapkamer wilt gebruiken, wil je geen airconditioner die te veel lawaai gaat maken en je nachtrust verstoort. Je zult merken dat sommige airconditioners luidruchtiger zijn dan andere. De stilste modellen hebben een geluidsniveau van ongeveer 50 dB.

Houd er ten slotte rekening mee dat sommige draagbare airconditioners via een raam of deur moeten worden ontlucht. Controleer of er een manier is om dit te doen voordat je een mobiele airconditioner koopt. Anders zal hij namelijk geen ruimte kunnen koelen. Met zoveel verschillende modellen op de markt is er zeker een die aan je behoeften voldoet. Kampeer Oase heeft een grote verscheidenheid aan draagbare airconditioners om uit te kiezen. Kom je er niet uit? Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen bij je keuze.