0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Elektrische kachels

Soms valt het tegen, het weer op de camping. Je dacht, ze geven lekkere temperaturen op, maar het blijkt frisjes te zijn. Uiteraard mag dit de kampeerpret niet drukken. Het is dan ook slim om een lekkere campingkachel bij de hand te hebben. Bijvoorbeeld een elektrische kachel, een van de soorten campingkachels. Bij ‘Kampeeroase’ hebben we diverse elektrische kachels in ons assortiment, voornamelijk van het merk ‘Tristar’. De diverse kachels die we in ons assortiment hebben verschillen onderling best wel. In dit artikel willen we je helpen om de juiste keus te maken, wanneer je besluit een elektrische campingkachel aan te schaffen. De volgende vragen worden beantwoord:

  • Hoe werkt een elektrische campingkachel?
  • Welke soorten elektrische kachels voor op de camping zijn er?
  • Hoe kies je de juiste elektrische kachel?

Hoe werkt een elektrische campingkachel?

Een elektrische campingkachel is tegenwoordig de trend. Dit is niet verwonderlijk, want dit soort kachels zijn erg gebruiksvriendelijk en veilig. Hoe werkt zo’n elektrische kachel eigenlijk? Er zijn diverse soorten elektrische kachels, maar ze hebben 1 overeenkomst. Alle elektrische kachels zijn voorzien van een verwarmingselement. Een elektrische weerstand zet elektrische stroom om in warmte en op die manier werkt de elektrische kachel. De manier waarop de warmte wordt uitgestoten kan per kachel verschillen. Dit kan gebeuren via straling of via het verspreiden van warme lucht. Op de camping is het uiteraard belangrijk, wanneer je een elektrische kachel bij je hebt, dat je een campingplaats boekt met stroom. De kachel moet namelijk aangesloten zijn op het elektriciteitsnetwerk, om te kunnen werken.

Welke soorten elektrische kachels voor op de camping zijn er?

Wanneer je een elektrische campingkachel koopt heb je keus uit verschillende soorten. Hieronder willen we deze soorten noemen en kort bespreken wat de eigenschappen zijn.
Soorten elektrische kachels:

Bij de halogeen kachel wordt warmte afgegeven door middel van een gloeidraad. Deze kachel geeft dus alleen stralingswarmte en heeft geen radiator. Infraroodkachels gebruiken infraroodstraling om datgene waar ze op gericht staan te verwarmen. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld op de camping koude voeten hebt. je kunt het kacheltje dan gericht op je voeten plaatsen. Het is nadeliger, wanneer je een hele ruimte wilt verwarmen. De keramische kachel verwarmt d.m.v. een keramische plaat. Een ventilator blaast vervolgens de hitte de ruimte in. De radiatorkachel is meestal gevuld met vloeibare olie die opgewarmt wordt. De lucht om de kachel wordt opgewarmt en de kachel zelf straalt ook warmte uit. Een ventilatorkachel blaast lucht met behulp van een ventilator lucht door een warmte element. Hierdoor ontstaat een stroom van warme lucht.

Hoe kies je de juiste elektrische kachel?

Het kan best lastig zijn om, uit zo veel verschillende soorten, de juiste elektrische kachel te kiezen. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij je keus. Allereerst moet je jezelf afvragen: Wil ik echt een elektrische kachel, of toch liever een gaskachel of petroleumkachel? Voordeel van de elektrische kachel is, dat ze direct te gebruiken is. Je steekt de stekker in het stopcontact en de kachel is gebruiksklaar. Een nadeel kan zijn, dat de kachel een maximaal vermogen heeft van 1500 watt. Anders is hij namelijk niet geschikt voor het elektriciteitsnetwerk van een camping. Wanneer je dus een grotere ruimte moet verwarmen, is het lastiger en duurt het langer. Maar voor een kleine ruimte of als bijverwarming is de elektrische kachel zeker geschikt. Kortom, om de juiste kachel te kiezen, stel je jezelf de volgende vragen:

  • Hoe groot is de ruimte die ik wil verwarmen? Kan dit met een elektrische kachel?
  • Wil ik liever directe stralingswarmte of vind ik het belangrijk dat de gehele ruimte gelijkmatig opgewarmt wordt?
  • Hoe groot mag mijn kachel zijn, hoeveel ruimte heb ik beschikbaar?
  • Wat is mijn budget?
  • Wat vind ik belangrijk qua design van de kachel?

Wanneer je serieus antwoord hebt gegeven op bovenstaande vragen, komt er waarschijnlijk wel een type kachel uit wat geschikt is voor jouw kampeersituatie. Kom je er niet uit, vraag gerust advies. Bij ‘Kampeeroase’ helpen we je graag verder, om er voor te zorgen dat jij er tijdens het kamperen warmpjes bij zit!