0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Familietenten

Een familietent is een grotere tent die ruimte biedt aan minimaal 3 personen. De grotere modellen zijn naar wens zelfs in te delen in meerdere compartimenten. We kennen de familitent ook wel onder de naam, gezinstent. De grootste familietent uit ons assortiment is de Coleman Cortes Octagon. Deze royale 8 persoonstent heeft een vloeroppervlak van maar liefst 16 m2. Deze kampeertent is niet alleen handig als leef- en slaapruimte op de camping, wanneer u de binnentent er niet bij opzet, heeft u er tevens een fijne partytent aan.

Soorten familietenten

Familietenten zijn er in compacte en grote vormen. De compacte modellen bieden vaak alleen een slaapplaats. De ruimere gezinstenten zijn hoger, onder te verdelen in meerdere compartimenten en vaak voorzien van een voortent of een tentluifel. In een familietent met meer leefruimte, kunt u makkelijker een campingstoel of lichtgewicht campingtafel neerzetten en uw spulletjes netjes opbergen in een campingkast.

Gezinstenten zijn er eigenlijk in alle tentvormen en van alle materiaalsoorten die er zijn. Afhankelijk van het soort tentdoek dat er gebruikt is, heeft u bij stokkententen de keuze uit stalen, aluminium of glasfiber stokken. Daarnaast zijn er opblaasbare familietenten. Deze hebben luchtslangen, in plaats van stokken. U zet een airtent op door de luchtslangen te vullen met lucht. Dit kan zowel met een hand, als een automatische pomp.

Waarom een familietent?

U kiest voor een familietent, als u tijdens het kamperen een royale leefruimte voor iedereen wilt hebben. Het is dan ook helemaal nog zo’n gek idee niet, om een 6 persoons familietent te kopen, als u maar met zijn vieren bent. De kinderen hebben dan meteen de ruimte om binnen te spelen, als het eens regent. Zijn ze nog jong, is het fijn om ook plek te hebben voor een draagbaar toilet.

Een tweede reden om voor een grote familietent te gaan, in plaats van aparte tenten, is dat de ruimte in een gezinstent op te splitsen is met een, of meerdere, scheidingswandjes. Een mooi voorbeeld hiervan is onze Coleman Bering 4 vis-à-vis die 2 scheidingswandjes heeft. Zo’n uitritsbaar wandje is niet alleen fijn, wanneer de kinderen wat groter worden, maar ook wanneer u met meerdere koppels gaat kamperen.

Beste familietent

Op het net kunt u meerdere toplijsten vinden van de beste familietent. De ANWB stelt elk jaar zo’n lijst samen en ook bij grotere webshops kunt u vaak wel een ‘de beste gezinstent’ lijst aantreffen. Om maar even bij de ANWB te blijven. Deze heeft de beste familietenten nog eens extra gefilterd op ‘voordeligste keuze’ en ‘beste score’. In de ANWB top 10 ziet u de Coleman Octagon staan en ook ons kampeermerk Kampa heeft er een plaatsje veroverd, als prima tent voor een lage prijs. Op het gebied van duurzaamheid en leefklimaat ontvangen de katoenpolyester gezinstenten van Eurotrail en Nomad de beste score.

Hoe kiest u de beste familietent?

Wanneer u uit het grote aanbod familietenten dat u bij de Kampeeroase aantreft, de beste gezinstent eruit wilt filteren, dient u eerst te kijken hoe lang, waar en onder welke omstandigheden u denkt te gaan kamperen. Familietenten van het lichtgewicht polyester en polyester/katoen zijn ideaal voor kortere kampeertermijnen, waarbij de tent regelmatig opgezet en afgebroken moet worden.

Voor seizoenskamperen, waarbij u de tent meerdere weken achtereen wilt laten staan, is een familietent van stormvast en regenbestendig tentdoek verstandiger. U krijgt dan wel te maken met zwaardere tentstokken. Stalen stokken zijn het stevigst, maar erg zwaar. Aluminium stokken komen als goede tweede en zijn daarbij een stuk lichter in gewicht. Glasfiber is duurder in aanschaf en voor luchtslangen moet u geduldig en precies te werk kunnen gaan. Het opzetten van een opblaasbare familietent gaat snel, maar het kost tijd om hem weer zo plat te krijgen dat hij in het foedraal past.

Conclusie: De beste familietent kopen is een optelsom van factoren zoals, het soort kampeervakantie, samenstelling van het gezin of reisgezelschap, de tijdsduur en het klimaat.