0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Fietsendrager

Heerlijk, in het voorjaar of de zomer er op uit trekken om een fietstocht te maken. Ook wanneer je gaat kamperen is het heerlijk om te fietsen en niets is zo fijn dan dit te doen op je eigen vertrouwde fiets.. Misschien overweeg jij ook om een fietsendrager aan te schaffen. Dan is het een goed idee om deze pagina over fietsendragers te lezen.

Wat is een fietsendrager?

Een fietsendrager is een soort rek dat je op je auto, aanhangwagen of caravan bevestigt. OP de fietsendrager kun je meerdere fietsen vervoeren. Op de meeste fietsendragers kunnen twee fietsen, maar er zijn ook dragers die vier fietsen kunnen dragen. Een fietsendrager moet voldoen aan veiligheidsvoorwaarden.

Hoe werkt een fietsendrager?

Er zijn veel verschillende soorten fietsendragers. Hoe een fietsendrager werkt is moeilijk in zijn algemeenheid te zeggen, omdat dit afhankelijk is van het soort drager. Een fietsendrager op de trekhaak werkt weer heel anders dan een drager op het dak. Het is belangrijk om goed te kijken hoe je de drager moet bevestigen. En natuurlijk hoe je de fietsen vastmaakt op de drager.
In elk geval is het altijd zo dat je eerst de fietsendrager zelf vastmaakt aan de auto of caravan. Vervolgens maak je de fietsen vast op de fietsendrager. Wanneer je op de plaats van bestemming bent haal je de fietsen er af. Je kunt de fietsendrager laten zitten, maar vaak kiest men er voor om de fietsendrager er even af te halen en bijvoorbeeld in de kofferbak van de auto te stoppen.

fietsendrager

Welke verschillende soorten fietsendragers zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten fietsendragers. De verschillen zitten hem vooral in de bevestigingsmethode. Bij fietsendragers op de auto kun je kiezen uit:
-Fietsendrager op de trekhaak. Hierbij wordt de drager eenvoudig op de trekhaak van de auto gemonteerd
-Fietsendrager op het dak. Dit is handig wanneer je geen trekhaak hebt. Of wanneer je de fietsendrager op het dak van je vouwwagen of aanhanger wilt plaatsen.
-Fietsendrager op de achterklep. Door de drager op de achterklep te bevestigen, blijven je kentekenplaat en achterlichten zichtbaar.
-Disselfietsendragers. Deze fietsendragers zijn geschikt voor op de dissel van je caravan.
Naast verschillen in bevestigingsmethode is er ook verschil in bijvoorbeeld het aantal fietsen dat meegenomen kan worden. Dit is tussen de 1 en 4. De meeste fietsendragers zijn gemaakt om 2 fietsen te vervoeren. Dit kunnen ook kinderfietsen zijn.

Hoe kies je de juiste fietsendrager?

Om de juiste fietsendrager te kiezen, moet je jezelf het volgende afvragen:
-Wil ik een fietsendrager op de caravan? Wanneer je met een caravan kampeert is het soms heel handig om een fietsendrager op de disselbak te bevestigen. Wanneer je dit doet, moet je wel zeker weten dat de fietsendrager voldoende kogeldruk aankan. Ook kan een nadeel zijn dat de disselbak vaak niet toegankelijk is als er een fietsendrager op zit. Ook wordt de schaarhoek die de auto en caravan kunnen maken kleiner. Kijk goed of dit een probleem is, want je wilt niet dat de fietsen onderweg je caravan beschadigen.

-Als je een fietsendrager op de auto wilt, welk soort fietsendrager wil je dan? Misschien ga je voor een dakdrager. Voordelen hiervan zijn, dat zo’n fietsendrager vaak meer fietsen kan vervoeren. Ook heb je geen trekhaak nodig en wordt je zicht door de achterruit niet beperkt. Nadelen zijn, dat je meer brandstof verbruikt. Ook moet je de fietsen zelf boven je hoofd op het dak tillen, dit vinden sommige mensen een nadeel.

Kies je voor een drager op de trekhaak, dan is een nadeel dat de kofferbak soms niet open kan en dat je niet goed door de achterruit kunt kijken. Voordelen zijn dat deze typen dakdragers geschikt zijn voor zwaardere fietsen en e-bikes en dat ze vaak erg makkelijk te plaatsen zijn. Tot slot, kies je voor een drager op de achterklep, dan weet je dat je niet zulke zware fietsen kunt vervoeren en dat je meer brandstof gaat verbruiken. Voordeel is dat je geen een trekhaak nodig hebt.

Wat is de beste fietsendrager en waarom?

Dit is echt van veel factoren afhankelijk. Bepaal eerst hoeveel fietsen je wilt vervoeren. Kijk vervolgens welke bevestigingsmethode je aanspreekt. Wanneer je dat weet en je hebt je budget bepaald, dan heb je vaak nog keus uit diverse merken en modellen. Laat je goed informeren en maak een bewuste keus.