0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Gasbrander

Ga je deze zomer avontuurlijk kamperen? Lekker met je tentje trekken van camping naar camping? Dan is een gasbrander een onmisbaar kampeerartikel. Zo kun je op de camping gemakkelijk je eigen potje koken. Denk je er over na om een gasbrander aan te schaffen, lees dan vlug verder. We willen in dit artikel je helpen bij je keus en beantwoorden de volgende vragen: wat is een gasbrander? hoe werkt een gasbrander? welke verschillende soorten zijn er?hoe kies je de juiste? wat is de beste gasbrander en waarom?

Hoe werkt een gasbrander?

De brander sluit je dus eenvoudig aan. Je zet de gasfles of het blikje op de grond en draait de brander er op. Zo heb je 1 pit om je eitje te bakken, pasta te koken of soep op te warmen. Eenvoudig en functioneel. Om de brander aan te steken gebruik je een lucifer of aansteker. Soms heeft de brander een elektrische ontsteker. Meestal kun je de grootte van de vlam ook regelen.

Welke verschillende soorten gasbranders zijn er?

De meeste 1-pits gasbranders werken volgens hetzelfde principe. Ook bij ‘Kampeeroase’ verkopen we gasbranders. De gasbranders zijn van het merk Campingaz. We verkopen 5 verschillende typen branders:
-Campingaz Bleuet CV300 kookbrander; een brander van 1200 WAtt met regelbare vlam. Je sluit deze brander aan op gascartouche CV300 plus met een Easy-Clic Plus aansluiting.
-Campingaz Bivouac Intrastart Kookbrander; een stevige brander met afneembare poten. De brander heeft een afdekhoes en is voorzien van een piëzo ontsteking, je hebt dus geen lucifers nodig. Deze brander brandt op de cartouches CV300 Plus en CV470 Plus. Deze cartouches zijn overal ter wereld verkrijgbaar.
-Campingaz Camping 206 kookbrander; Deze brander wordt vaak verkocht. Hij is stabiel en heeft een vermogen van 1250 Watt. Je kunt het vermogen regelen. De brander heeft een ingebouwd windscherm en een RVS pannenhouder. Deze brander brandt op prikcartouche C206.
-Campingaz Super Carena kookbrander; Deze gasbrander werkt op een ruiltank. Hij is zeer krachtig, 2200 Watt. De vlam is regelbaar en de brander heeft een opstaande rand. Dit voorkomt dat de vlam uit gaat.
-Campingaz Single Burner R; ook deze brander werkt op hervulbare ruiltanks. Hij heeft een vermogen van 1350 Watt. Hij is zeer compact en voorzien van een geïntegreerd windscherm.

Hoe kies je de juiste gasbrander?

Zo op het eerste gezicht lijken de gasbranders best wel op elkaar, maar toch zijn er verschillen waar je rekening mee moet houden als je een gasbrander wilt kopen. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wil ik een brander die brandt op een gascartouche of op een hervulbare gasfles?
  • Hoeveel vermogen moet mijn brander hebben?
  • Welke andere opties vind ik belangrijk? (bijvoorbeeld losse poten, piëzo ontsteking, beschermhoes, windscherm)

Wanneer je dit voor jezelf op een rijtje zet weet je ook welke gasbranders voor jou geschikt zijn. Branders met een gascartouche hebben als voordeel dat ze lichter zijn in gewicht. Branders met een hervulbare ruiltank staan over het algemeen stabieler en hebben meer vermogen.

Wat is de juiste gasbrander en waarom?

Zoals gezegd kunnen wij niet voor jou bepalen wat de beste gasbrander is. Kijk goed wat het vermogen van de brander is die je wilt kopen en welke brandstof er gebruikt wordt. Kijk ook welke extra opties je belangrijk vindt en kies dan de 1-pits gasbrander die bij jou en je budget past. Vind je dit lastig om te bepalen? Aarzel niet om professioneel advies te vragen. Bij ‘Kampeeroase’ staan we altijd voor je klaar. We willen dat jij de juiste gasbrander aanschaft zodat je kampeeeravontuur kan beginnen!