0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Gaskachel

Stel je voor, je gaat kamperen en het weer is toch wat minder dan verwacht. Hoe fijn is het dan om je gaskachel aan te zetten en zo de voortent of tent te verwarmen. Een kachel voor op de camping is eigenlijk noodzakelijk bij je kampeervakantie, tenzij een tropisch oord je bestemming is. Maar ook al is het overdag lekker weer, ‘s avonds koelt het vaak toch af. In plaats van kou lijden is het dan heerlijk om je lekker te warmen voor je gaskachel. Bij ‘Kampeeroase’ hebben we verschillende gaskachels in ons assortiment van het merk Kampa.

Verschillende soorten gaskachels voor op de camping

Wanneer je besluit om een kachel aan te schaffen, heb je de keus uit diverse typen kachels:
-Infraroodkachels; deze zijn zowel op gas als elektrisch verkrijgbaar. Een infraroodkachel verwarmt relatief snel en maakt weinig geluid, dit zijn voordelen. Ook kun je een infraroodkachel vaak op verschillende standen instellen, zodat je die temperatuur in je tent of caravan krijgt, die voor jou prettig is.
-katalysator kachels; Dit soort gaskachel lijkt op een infraroodkachel. Dit type kachel verbruikt echter minder gas, dat is natuurlijk een voordeel. Een nadeel is, dat het bij een katalysatorkachel langer duurt voor een ruimte is opgewarmd.
-Hybride kachels; Dit type kachels werkt zowel op stroom als op elektriciteit. De kachel kan schakelen tussen de verschillende energiebronnen.
De vraag is, hoeveel verwarmingscapaciteit is eigenlijk nodig? Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte die je wilt verwarmen, geadviseerd wordt 100 watt per vierkante meter. Er zijn ook kleinere gaskachels te koop, ook wel ‘gasheaters’ genoemd. Dit is het type kachel dat we bij ‘Kampeeroase’ is ons assortiment hebben. Dit soort gaskachels is vooral geschikt als aanvulling, om het een beetje warm te krijgen in een tent of voortent, heerlijk bij je voeten of op de tafel als je ‘s avonds in je tent zit. Ze zijn niet geschikt om een grote ruimte te verwarmen.

typen gaskachels

Bij ‘Kampeeroase’ verkopen we twee typen gaskachels. De eerste is de ‘Kampa double parabolic Heater’ Dit is een compacte gaskachel met een regelbaar vermogen tot 2.0 Kw. Je kunt het vermogen van de gaskachel dus instellen. Je gebruikt hierbij een Campinggaz R904 of R907 navulling. Deze kachel mag niet gebruikt worden in een caravan of camper, maar alleen in goed geventileerde ruimtes, zoals een tent of voortent.
Het tweede soort gaskachel uit ons assortiment is de ‘Kampa Hottie tafel gasheater’. Deze compacte gaskachel heeft een krachtige brander en is voorzien van twee verstelbare voetjes. De kachel heeft een vermogen van 1,2 Kw. Voor de kachel moeten gascartouches met een P220-aansluiting gebruikt worden. Ook dit type gaskachel kan alleen gebruikt worden in goed geventileerde ruimtes.

Hoe werkt een campingkachel?

Er zijn dus verschillende soorten campingkachels. Sommigen werken of petroleum of stroom, maar in dit artikel beperken we ons op de kachels die op gas werken. Bij de gaskachels, of gasheaters hoort dus altijd een gasvulling of gasfles. Middels een, meestal automatische, ontsteking laat je de kachel branden. Als je de kachel koopt kun je ook zien welke type gasvulling hiervoor nodig is. Je bevestigt de gasvulling op de juiste manier. Met een gasbusje of gasvulling kan een gaskachel zo een bepaalde tijd branden.

Hoe kies je de juiste gaskachel?

Hoe weet je nu dat je de juiste kachel kiest? In de eerste plaats moet je jezelf ervan verzekeren dat je een gaskachel wilt aanschaffen en niet liever een elektrische kachel of een petroleumkachel. Een nadeel van een gaskachel kan zijn, dat hij alleen gebruikt kan worden in een goed geventileerde ruimte. Als je dus een kachel zoekt om je caravan of camper mee te verwarmen, kun je beter een ander type kachel kiezen.
Daarnaast is het belangrijk om te bekijken hoe groot de tent of voortent is die je wilt verwarmen. Je kachel moet uiteraard wel voldoende vermogen hebben. Heb je een grote tent, kies dan voor een iets grotere kachel. Bij een klein tentje is een klein kacheltje voldoende. Zoals gezegd, je moet ongeveer rekenen op 100 Watt per vierkante meter. De twee types van ‘Kampeeroase’ kunnen 12 tot 20 vierkante meter verwarmen. Het kan ook een optie zijn om twee heaters te gebruiken.

Het is persoonlijk welke kachel je het fijnst vindt. Bij ‘Kampeeroase’ kunnen we je uiteraard persoonlijk advies geven, passend bij jouw situatie. Zo weet je zeker dat jij altijd de juiste camping gaskachel kiest!