0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Gaslampen

Nog altijd is de gaslamp een van de meest populaire attributen voor mensen die regelmatig kamperen. Dit, terwijl er op veel campings tegenwoordig elektriciteit op de staanplaats voorhanden is en we ook allemaal wel een acculamp in ons bezit hebben. Dat campinglampen op gas nog steeds zo in trek zijn, is echter niet voor niets. Gaslantaarns, of primussen, zoals ze in de volksmond ook wel genoemd worden, geven veel licht af, in verhouding met de hoeveelheid energie die ze verbruiken. Ze zijn daardoor erg zuinig in gebruik. Bijkomend voordeel is ook dat ze tevens een klein beetje warmte afgeven. De gaslampen, losse gascartridges en gaskousjes die u in het Kampeer Oase aanbod aantreft, zijn van het bekende kampeermerk Campingaz. Bij ons geen gedoe met sokjes die niet fitten of lampbeugels die niet met het gasblik matchen. Eén merk, één systeem, makkelijk in gebruik, wereldwijd verkrijgbaar en altijd passend.

Wat is een gaslamp en hoe werken ze

Technisch gezien, is een gaslamp een lichtbron die gebruik maakt van een gasvlam. De verbranding van het gas gebeurt in een zogenaamd ‘gloeikousje’. Door de verbranding in dit kousje ontstaat er een wit licht. Het materiaal kan katoen of nylon zijn. Het is gedrenkt in nitraten die gewonnen worden uit metalen. Wanneer het kousje voor de eerste keer aangestoken wordt, verbranden deze nitraten, waardoor de metaalverbindingen aaneensmelten. Er ontstaat een vorm van keramisch weefsel dat, zolang het onbeschadigd is, een vrijwel roetloze verbranding geeft. De kousjes zijn vrij kwetsbaar en kunnen beschadigen bij aanraking. Om te voorkomen dat u in het donker komt te zitten, neemt u daarom het best altijd een reserve setje gaslampkousjes mee.

Soorten gaslampen

Dankzij een extra brede onderrand aan de gascartouche staan onze gaslampen goed stabiel. Om hem op te hangen of in de hand mee te kunnen nemen, zit er een handige draag- en ophangbeugel aan. Mocht de lamp onverhoopt omvallen, blijft de verbranding binnenin het glas. Het glas zelf is extra gehard en erop gemaakt dat het niet snel breekt. Gaslampen zijn lichtbronnen die verbrandingsgassen produceren, veiligheid is dus altijd geboden. Bij gebruik van een gaslamp binnenin een tent, is het goed altijd een of meer ventilatieopeningen open te houden. Zo op het oog zien Campingaz campinglampen op gas er allemaal zo’n beetje hetzelfde uit. Het onderscheid zit hem dan ook niet in het design, maar in het gebruiksgemak. Zo beschikt de Lumogaz R PZ over een piëzo en heeft de Lumostar Plus een navulbare Campingazcilinder. Daarbij is hij voorzien van een extra sterke kunststof behuizing en een opberghoes.

Welke gaslamp kopen?

Ongeacht welke Campingaz gaslamp u koopt, ze werken allemaal op wereldwijd verkrijgbare CV300 plus, CV470 plus ventielcartouches of een navulbare gascilinder. Elke gaslantaarn heeft een regelbaar vermogen dat ligt tussen de 10 en 80 Watt. Het formaat van het gasblik is niet van invloed op de lichtopbrengst. Let er bij het aankopen van gaskousjes wel op dat u de juiste maat koopt. Heeft u verder nog vragen of advies nodig over campinglampen op gas, kunt u ons altijd even bellen of langskomen in onze winkel in Elst.