0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Halogeen kachel

Stel je voor dat je gaat kamperen en ‘s avonds zit te bibberen in je tent of caravan. De temperatuur viel toch tegen, de avonden koelen af. Hoe fijn is het dan om een campingkachel te hebben. Een fijn tyoe kachel voor op de camping is de halogeen kachel. Misschien iets minder bekend, maar daarom niet minder functioneel. Wellicht is een halogeen kachel datgene waar jij naar op zoek bent. Lees dan vlug verder want in dit artikel wordt uitgelegd wat een halogeen kachel is, hoe hij werkt en waar je op moet letten als je zo’n kachel wilt aanschaffen. Zo helpen wij je de juiste keus te maken. Ook bij ‘Kampeeroase’ hebben we halogeen campingkachels in ons assortiment. We verkopen deze kachels van het merk ‘Tristar’.

We geven je antwoord op deze vragen:

  • Een halogeen campingkachel, hoe werkt die eigenlijk?
  • Zijn er verschillende soorten en wat verkoopt ‘Kampeeroase’?
  • De juiste halogeen kachel kiezen, hoe doe je dat?

Een halogeen campingkachel, hoe werkt die eigenlijk?

Er bestaan verschillende typen campingkachels: elektrische kachels, ventilatorkachels, straalkachels, om enkele soorten te noemen. De halogeenkachel is dus ook een specifiek type campingkachel dat misschien wel bij jouw situatie past. De vraag, hoe werkt nu zo’n halogeen kachel, willen we hieronder beantwoorden, zonder al te technisch te worden. Een halogeen kachel geeft warmte aan de lucht af, door middel van een gloeidraad. Die gloeidraad zorgt voor warmte. Er wordt dus geen warmte de ruimte ingeblazen, zoals bijvoorbeeld bij een ventilatorkachel het geval is. Een halogeenkachel is een straalkachel. Een voordeel van een halogeen kachel is, dat hij erg geschikt is om een ruimte snel op te warmen. Een nadeel, echter, is dat hij vrij veel stroom gebruikt. Daardoor zijn niet alle soorten halogeen kachels geschikt voor op de camping, echter ze zijn er wel. Je moet alleen goed kijken dat je een type aanschaft dat je op de camping kunt gebruiken.

Zijn er verschillende soorten en wat verkoopt ‘Kampeeroase’?

Wanneer je denkt dat een halogeen kachel voor jou fijn is voor op de camping, wil je natuurlijk de juiste soort aanschaffen. Er zijn verschillende soorten halogeen kachels. Het verschil zit hem vooral in het design, dus het uiterlijk van de kachel en het vermogen. Bij ‘Kampeeroase’ verkopen we een halogeen kachel van het merk Tristar. Dit is een fijne kachel en in zijn soort ook prima geprijsd. Enkele bijzonderheden over deze kachel: De kachel heeft drie standen en een oscillatie functie. Dit laatste wil zeggen, dat de kachel een ronddraaiende beweging kan maken zodat de warmte goed door de ruimte verspreidt wordt. Deze kachel kan dus worden ingesteld zoals je het prettig vindt, met meer of minder warmte, verspreid door de ruimte of precies ergens op gericht. Je kunt de kachel instellen op 400,800 of 1200 Watt. De kachel weegt slechts 1 kg, is uitgevoerd in een mooie grijze kleur en kan worden aangesloten op 230 Volt. Er zijn ook halogeen kachels op de markt van andere merken, maar de werking is bij alle kachels ongeveer hetzelfde.

De juiste halogeen kachel kiezen, hoe doe je dat?

Heerlijk natuurlijk, lekker warm in de tent, caravan of camper. Ook al is het weer iets minder, jij hebt er geen last van met je heerlijke campingkachel. Maar hoe weet je nu dat je de juiste kachel voor jouw situatie kiest.
Hiervoor moet je voor jezelf een aantal dingen goed nagaan. Ten eerste, de ruimte die verwarmd moet worden, hoe groot is die en heeft jouw kachel voldoende vermogen hiervoor? Ten tweede, ga goed na of de kachel die je wilt kopen echt geschikt is voor op de camping. Het is voor een campingkachel belangrijk dat hij vrij geplaatst kan worden, een relatief laag wattage heeft en denk ook aan de veiligheid. Je kachel moet tegen vocht kunnen en een stootje kunnen hebben. Bedenk ook voor jezelf of je het belangrijk vindt dat de kachel niet te veel geluid maakt. Als je dit storend vindt en graag een stille kachel hebt, is een halogeenkachel zeker een goede keus. Dit type kachels maakt weinig geluid, dit is een voordeel. Hopelijk lukt het, met behulp van bovenstaande overwegingen, om de juiste kachel aan te schaffen en kies jij de campingkachel die bij je past en waar je veel plezier van zult hebben!