0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Hangmatten

Een hangmat is een van die kampeerartikelen die standaard bij uw kampeeruitrusting zou moeten horen. Hij weegt bijna niets, zodat u er altijd wel een plekje in de bagage kunt vinden en bovendien, relaxt u zoveel lekkerder in een hangmat, dan in een campingstoel. Als u het in een hangmat liggen, een beetje eigen kunt maken, slapen ze ook voortreffelijk. Met name bij warm weer, wanneer u van de transpiratie zo goed als uw tent uitdrijft, slaapt u heerlijk koel in een Bo-Camp reishangmat.

De betekenis ‘hangmat’ houdt niet op bij een simpel stukje stof met een dubbel touw aan weerszijden dat u tussen twee steunpunten bindt, om een chillplek te creëren. Frank Boeijen schreef ooit eens: “geluk is een hangmat waarin je lui ligt, in een wezenloze stilte.” En eigenlijk had hij daar best wel gelijk in. Het is toch puur geluk te noemen, dat gevoel dat u ervaart, wanneer u naast uw koepeltent, hangend in het niets, zachtjes heen en weer schommelt?

Verschillende soorten hangmatten

De geschiedenis van de hangmat gaat terug tot de het Zuid-Amerikaanse Indianenvolk, van vóór de Spanjaarden. Het was in die periode normaal, om in een hangbed te slapen. Ze waren vervaardigd uit een los geweven stof die nog het meest weghad van een visnet of macramé. In koudere gebieden werd de hangmat dichter geweven. Met name de fleurige Colombiaanse hangmat was, en is nog steeds, een van de hoogste kwaliteit hangmatten ter wereld.

De moderne hangmat verdelen we onder in modellen, met en zonder spreidstokken. In het assortiment van de Kampeer Oase vindt u beide soorten ruim vertegenwoordigd. De Camp Gear Samba bijvoorbeeld, is een stevig katoenen hangmat, met aan beide uiteinden van het ligdoek een stok. De Bo-Camp outdoor hangmat, is er een van weersbestendig polyester en zonder spreidstokken.

Omdat er nu eenmaal niet op elke camping bomen of stevige palen voorhanden zijn, kunt u bij ons eveneens hangmatten kopen met een standaard. Deze plaatst u overal, waar u maar wilt. Dat kan zijn, in de open lucht naast de tent, in de voortent, onder uw camperluifel en zelfs als thuishangmat in uw eigen achtertuin.

Waarom een hangmat kopen?

Voor veel mensen is luieren in een hangmat, de optimale invulling van relaxen. In een hangmat transpireert u niet, waardoor het ook heerlijk koel ligt als het ’s nachts, in de tent of caravan, om af te pikken van de warmte is.

Een hangmat is niet alleen ideaal om relaxt in te liggen, u kunt hem ook gebruiken als hangstoel. Als u hem zo laag ophangt dat u stevig uw voeten op de grond kunt zetten, wanneer u erin zit, zit het prima. Wanneer u bij ons een hangmat koopt zonder standaard, adviseren we u er een universele hangmat bevestigingsset bij aan te schaffen. U hoeft de touwen van het ligdoek dan niet met allerhande knopen vast te maken, maar hangt hem eenvoudig aan de stalen haken van de zelfborgende hangmatset.

De beste hangmat

De beste hangmat is er een, waarin u niet transpireert, die stabiel hangt en over een goed ophangmechanisme beschikt. De meest gebruikte materialen zijn katoen, polyester en nylon. De beste keuze hangmat voor op de camping, is over het algemeen een lichtgewicht ligdoek, met bijpassende draagtas. Een lichtgewicht hangmat weegt gemiddeld zo’n 500-700 gram, is gemaakt van parachutenylon en kan een maximale belasting aan van 300 kg.

Hoe kiest u de beste hangmat?

Wat voor u de beste hangmat is, hangt af uw lichaamslengte en of u er alleen of met meerderen tegelijk gebruikt van wilt maken. De beste hangmat dient zeker 40 cm langer te zijn dan de gebruiker. Naar Europese norm houdt dit in dat u een hangmat koopt met een lengte die ligt tussen de 180-220 cm. De breedte van het beste hangmatdoek is gemiddeld 145 cm. Een goed voorbeeld hiervan is onze Bo-Garden Rumba Sunset hangmat. Een stevig, vrolijk gekleurd ligdoek dat u zowel binnen- als buitenshuis kunt gebruiken.