0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Kabelhaspel

Een kabelhaspel, waarom zou je dat eigenlijk inpakken wanneer je gaat kamperen? Heb je dat nodig dan? Ja! Het is een feit dat steeds meer kampeerders gebruikmaken van stroom op hun kampeerplek. Het is heel handig om dan een kabelhaspel bij je te hebben. Je weet namelijk meestal niet precies de afstand tussen het elektriciteitspunt en jouw elektrische apparatuur. Het is dan uitermate handig om een haspel met voldoende kabel beschikbaar te hebben, zodat je nooit hoeft te tobben omdat het snoer van jouw koffiezetapparaat of elektrische koelbox te kort is. Bovendien kun je op een kabelhaspel meerderde elektrische apparaten aansluiten, ontzettend handig dus.

Bij Kampeeroase heb je de keus uit twee verschillende soorten kabelhaspels. Als eerste hebben we een HABA kabelhaspel zonder kabel. Bij dit haspel moet je dus zelf nog een kabel aanschaffen. Ook in ons assortiment: Een HABA kabelhaspel met 40 meter neopreenkabel. Dit type kabel is geschikt voor het aansluiten van verplaatsbare apparatuur. De mantel van de kabel is van rubber en deze beschermt de kabel tegen slijtage. De kabel is bestand tegen allerlei weersomstandigheden, zeer geschikt voor op de camping dus. Met 40 meter kabel weet je zeker dat je ruim voldoende kabel hebt om de afstand van het elektriciteitspunt en jouw apparatuur af te leggen.

Verschillende soorten kabelhaspels

Wanneer je een kabelhaspel wilt aanschaffen wil je uiteraard weten wat voor jou het meest geschikte soort haspel is. Er zijn in principe twee verschillende soorten kabelhaspels, voor buiten- en voor binnengebruik. Kabelhaspels voor binnengebruik zijn van lichter materiaal zoals plastic. Ook is de snoerlengte meestal een stuk korter, ongeveer 10 meter. Kabelhaspels voor buitengebruik zijn robuuster en steviger. Ook zijn ze voorzien van spatwaterbescherming. Naast gebruik op de camping worden deze kabelhaspels ook vaak gebruikt op de bouwplaats en in de tuin. Kabelhaspels voor buiten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, meestal van 25 tot 50 meter. Sommige kabelhaspels zijn automatisch oprolbaar. Je drukt dan op een knopje en het haspel rolt zichzelf op. Er zijn ook eenvoudigere kabelhaspels, deze rollen niet automatisch op, maar moet je zelf handmatig oprollen.

Waar let je op bij het kopen van een kabelhaspel?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, wanneer je op de camping een kabelhaspel gebruikt. Zoals gezegd is het belangrijk om voor op de camping een haspel met beschermklep te gebruiken. Wanneer de klep omlaag zit is het haspel beschermd tegen de regen, maar ook tegen stof en andere viezigheid. Rol de kabel altijd volledig uit. Gebruik ook nooit meer dan twee kabels achter elkaar en controleer de kabels jaarlijks op beschadigingen. Zo voorkom je kortsluiting.

De voor- en nadelen

In plaats van een kabelhaspel kun je natuurlijk ook een gewoon los verlengsnoer gebruiken. Er zitten aan beide voor- en nadelen. Een klein nadeel van een kabelhaspel kan zijn, dat het soms een hoog gewicht heeft. Ook is er een risico op oververhitting, maar dit wordt tot een minimum beperkt als je de kabel volledig uitrolt. Deze kleine nadelen wegen bovendien niet op tegen de voordelen van een kabelhaspel. Het makkelijke is, dat je een kabelhaspel zowel binnen in de tent als buiten kunt gebruiken. Ook is de kabellengte flexibel. Het is een verlengkabel en stekkerdoos ineen, je hoeft dus geen twee dingen mee te nemen. Tot slot, een kabelhaspel houdt de boel opgeruimd en overzichtelijk en voorkomt een wirwar van stekkers en snoeren in je voortent.

Hoe kies je de juiste kabelhaspel?

Als je besluit om een kabelhaspel voor op de camping te gaan kopen, hoe weet je dan dat je de juiste kiest? Hierboven zijn al een aantal zaken genoemd die belangrijk zijn om op te letten, wanneer je een kabelhaspel aanschaft. Kort samengevat nog eens alles op een rijtje:

  • -Kies een kabelhaspel van een goed merk, bijvoorbeeld het HABA kabelhaspel wat verkrijgbaar is bij ‘Kampeeroase’
  •  Neem een kabelhaspel waar voldoende lengte snoer op zit, bij voorkeur minimaal 40 meter.
  • Let er op dat jouw kabelhaspel geschikt is voor gebruik buitenshuis, dus ook voor op de camping, doordat er een beschermkap op zit.
  • Ga voor een kabelhaspel dat gemaakt is van stevig materiaal en dus tegen een stootje kan.

Als je op al deze dingen let kun je er verzekerd van zijn dat je het juiste type kabelhaspel aanschaft, een goed en veilig exemplaar dat geschikt is voor jouw kampeeravontuur! Mocht je nog vragen hebben of verder advies wensen, dan ben je bij ‘Kampeeroase’ aan het juiste adres, we helpen je graag!