0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Keramische kachel

Als je gaat kamperen hoop je natuurlijk op stralend weer. Toch kan het ‘s avonds fris zijn op de camping. Het is dan heerlijk om een lekkere campingkachel bij de hand te hebben. Bijvoorbeeld een keramische kachel, een van de typen campingkachels. Ook bij ‘Kampeeroase’ hebben we diverse keramische kachels in ons assortiment, van de merken Tristar, HABA en Quality Camp. Er zijn onderling best wat verschillen tussen de diverse kacheltypen die we in ons assortiment hebben. In dit artikel wordt je geholpen, wanneer je overweegt om een keramische kachel aan te schaffen.

De volgende vragen gaan we voor je beantwoorden: hoe werkt een keramische campingkachel? Welke soorten keramische kachels voor op de camping zijn er? En hoe kies je de juiste keramische kachel?

Hoe werkt een keramische campingkachel?

Het is handig om te begrijpen hoe zo’n keramische kachel voor de camping eigenlijk werkt. Een keramische kachel werkt op elektriciteit, net zoals een gewone elektrische kachel. Zo op het eerste gezicht is dus niet meteen duidelijk wat nu eigenlijk bijzonder is aan een keramische kachel. De kachel heeft een verwarmingselement en via luchtstroom geeft ze haar warmte af, directe stralingswarmte dus. Dit is hetzelfde als bij een gewone elektrische kachel. Het verschil tussen een gewone elektrische kachel en een keramische kachel zit hem in het verwarmingselement dat gebruikt wordt. Bij een elektrische kachel is dit van ijzer. Bij een keramische kachel, het woord zegt het eigenlijk al, wordt een keramisch verwarmingselement gebruikt. Een keramisch verwarmingselement ruimt een warmte vrij snel op, maar wordt veel minder warm dan een ijzeren element. Keramische verwarming is hierdoor energiezuinig en veilig en dus uitermate geschikt voor verwarming in een caravan, tent, of camper.

Welke soorten keramische kachels voor op de camping zijn er?

Wanneer je een keramische kachel wilt aanschaffen kun je je keus maken op basis van verschillende afwegingen. Je kunt uiteraard letten op het design van de kachel. Bij ‘Kampeeroase’ hebben we, zoals gezegd, diverse merken keramische campingkachels die elk hun specifieke design hebben. Een kwestie van smaak, wat vind je mooi.

Daarnaast is er ook verschil in vermogen. De meeste kachels hebben een vermogen tussen de 450 en 1500 Watt. Soms zitten er verschillende standen op de kachel en kun je het vermogen dus instellen, maar er zijn ook eenvoudige modellen met slechts 1 stand.

Op sommige kachels zit ook een ventilatorstand, je kunt dan naast verwarmen ook ventileren, multifunctioneel dus. Tot slot verschillen de diverse merken in typen kachel ook in extra functionaliteiten die op de kachel zitten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • omvalbeveiliging
 • oververhittingsbeveiliging
 • regelbare thermostaat
 • powerindicatielampje
 • handvat

Hoe kies je de juiste keramische kachel?

Zie je jezelf al zitten, lekker warm in de caravan, terwijl het buiten wellicht waait of regent? Heerlijk natuurlijk, maar hoe kies je nu de juiste kachel voor jouw persoonlijke situatie?
Het is goed om jezelf uitgebreid in te lezen of te laten voorlichten, voor je een keramische campingkachel gaat aanschaffen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je de juiste keus maakt. Om je te helpen de juiste kachel te kiezen, hebben we hieronder kort en bondig een aantal aandachtspunten op een rij gezet om op te letten:

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verwarmen? Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen nodig.
 • Wat is je budget, welk bedrag wil je aan de kachel uitgeven?
 • Vind je het belangrijk dat de kachel verschillende standen heeft en evt. ook kan ventileren?
 • Welke overige functies zoals regelbare thermostaat, powerindicatielamp enz. vind je nodig?
 • Hecht je aan een bepaald merk of design?
 • Wat vind je een fijne afmeting voor jouw kachel?

Geef voor jezelf serieus antwoord op bovenstaande vragen en bepaal dan welk type kachel uiteindelijk in aanmerking komt. En wanneer je er niet helemaal uitkomt, geen paniek. Soms is het gewoon lastig om een goede keus te maken. Bij ‘Kampeeroase’ willen we je uiteraard graag persoonlijk te woord staan en verder helpen. Ons doel is een tevreden klant en een gelukkige kampeerder die, ook met kouder weer, heerlijk kan genieten van zijn of haar welverdiende kampeervakantie! Voel je dus welkom in onze winkel in Elst!