0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Keukententen

Een keukentent is een op zichzelf staande tent die u gebruikt naast uw camper, caravan of slaaptent. De tenten zijn hoog genoeg om in te staan en in verschillende breedtematen verkrijgbaar. Gemiddeld wegen ze tussen de 12,5 en 25 kg. Het gewicht van een keukentent is afhankelijk van de dikte van de stokken en de gebruikte materialen voor het tentdoek. Sommige keukenbijzettenten zijn van polyester, terwijl anderen van pvc zijn. Vindt u dat gedoe met stokken maar niets en heeft u liever een opblaasbare keukentent, kijk dan eens naar de Kampa Store Air. Niet meteen de mooiste keukentent, maar wel snel op te zetten en ook prima geschikt voor de opslag van speelgoed en fietsen.

Verschillende soorten keukententen

Wanneer u een keukentent kopen wilt, heeft u keuze uit verschillende modellen. Laat u bij uw zoektocht niet misleiden door andere benamingen die aan kooktenten gegeven worden, zoals schuurtent, opbergtent, opslagtent of fietsentent. Als u goed kijkt, ziet u dat het allemaal vrijstaande bijtzettenten zijn.

Keukententen zijn verkrijgbaar met en zonder vensters en/of openslaande flappen. De kooktent High Peak Cucina bijvoorbeeld, is uitgerust met een vlak dak, drie grote ramen, ventilatiemogelijkheden en gordijnen. Kijken we naar de Iseo Grey-Line keukentent zien we dat deze geen vensters, maar wel extra stahoogte heeft. Bardani schuurtenten beschikken over, zowel een puntdak, als ramen en een grondzeil. Tot slot de kooktent van Hypercamp Kitchen en Eurotrail. Twee, vrijwel identieke modellen keukentent. Voor een campingkeuken zien deze er verreweg het leukst uit. Ze bieden u 4 m2 vloeroppervlak en 210 cm stahoogte. Deze bijzettenten hebben ramen met insectengaas, ventilatiepunten en een smalle ingang. Dit laatste schept de mogelijkheid om een extra werk- of opberghoek te creëren.

Waarom kiezen voor een keukentent?

Het grootste voordeel van een keukentent naast uw slaaptent, caravan of camper is de extra overdekte ruimte die het u oplevert. Als met een grote groep bent en er geslapen wordt in de voortent, heeft u al gauw ruimtetekort. Bovendien is het niet zo aangenaam, wanneer al uw spullen een kooklucht krijgen. En wat te denken van de kleine vetdeeltjes die overal aan blijven plakken? Een keer een eitje of een frietje bakken, is al genoeg om een vetfilm aan de binnenkant van uw bustent of caravan te krijgen. Doordat de keukentent maar 2 x 2 m is, is hij ook eenvoudig schoon te maken. De pvc wanden en ramen zijn eenvoudig met een gewone keukenspray te reinigen. Geurtjes en vet blijven in de keukentent en uw kleren en slaapplaatsen in de voortent schoon en fris.

Beste keukentent

Als we naar de reviews van kopers van keukententen kijken, komt de Eurotrail Cuisine heel goed uit de bus. Niet alleen ziet deze bijzettent er echt als een keukentje uit, hij is ook nog eens makkelijk op te zetten. Hij heeft een fijne lichtinval en is in meerdere maten verkrijgbaar. Een andere goede kooktent is die van Bardani. Een basic model, van dik weersbestendig pvc, zonder lastig schoon te maken ramen en flappen. Lekker hoog om in te staan en voorzien van een polyethyleen kuipgrondzeil. Een prima kooktent die u rustig het hele seizoen opgezet buiten kunt laten staan.

Hoe kiest u de beste keukentent?

Wat voor de een de beste keukentent is, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Het is net als met elke ander voor- of bijzettent: wat verwacht u van deze extra tent? Gaat u hem alleen gebruiken om in te koken, of wilt u hem ook benutten als opslagtent, schuurtent, of fietsentent? Denkt u uw keukentent maar enkele weken per jaar te gebruiken of is het de bedoeling dat hij ergens in april opgezet wordt en tot eind oktober op de camping blijft staan? In de eerste situatie heeft u voldoende aan een lichtgewicht polyester bijzettent, maar voor langere periodes bent u beter af met een pvc keukentent.