0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Kookwindscherm

Een kookwindscherm is een onmisbaar attribuut, voor de kampeerder die op de camping of kampplaats zelf zijn maaltijden bereid. De belangrijkste functie van een windscherm is voorkomen dat tijdens het koken, de vlammen van de hittebron uitwaaien. Een bijkomend voordeel is, doordat de wind en eventueel een extreem lage temperatuur, geen vat meer krijgen op de geproduceerde warmte, deze veel beter onder en rond de pan blijft. Hierdoor is het gerecht niet alleen sneller gaar of opgewarmd, u bespaart ook op brandstof.

Behalve dat een kookwindscherm de hittebron vrijwaart van de invloed van wind en kou, is het ook een prima spatscherm voor in de keukentent. Het kookscherm voorkomt ten eerste dat het doek van uw tent vet wordt en ten tweede zijn de aluminium plaatjes onbrandbaar. Mocht u eens een keer een flinke vetspetter, een onverwacht steekvlammetje of vonkje hebben, blijft uw tent gevrijwaard van schade.

Soorten kookwindschermen

Kookwindschermen vindt u in het aanbod van de Kampeer Oase in meerdere hoogte- en breedtematen. Het materiaal van een outdoor kookscherm is van aluminium. Aluminium is niet brandgevoelig, stijf genoeg om zelfstandig te kunnen staan, licht van gewicht en makkelijk schoon te maken.

De hoogtes van onze Bo-Camp kookschermen variëren tussen de 23 en 36 cm. Het hangt ervan af welk kookwindscherm u koopt, of het in de breedte uitschuifbaar of uitklapbaar is. Een verstelbaar kookschermpje heeft als voordeel dat u het op elke gewenste lengte kunt neerzetten. Wanneer u kookt op een campingkast met oplegblad, adviseren we u te kijken voor een kookwindscherm met zuignappen.

Waarom zou u een kookwindscherm kopen?

Met een kookwindscherm kookt u sneller, veiliger en schoner. Een gemiddeld windscherm voor rond de primusbrander of het camping kooktoestel, kost u amper twee tientjes. U zult echter versteld staan van het gemak wat u ervan heeft. Na gebruik, is het schermpje eenvoudig met een sponsje en een sopje schoon te maken, waarna u het opvouwt en weglegt tot de volgende kooksessie.

Een kookwindscherm is niet alleen handig rondom een gasbrander, u kunt de aluminium windschermen ook prima gebruiken rond de barbecue of het kampvuur, tegen opwaaiend as. De opvouwbare spatschermen worden ook veelvuldig gebruikt rond een tafelbarbecue of -grill. Met hun geringe hoogte belemmeren ze u niet het zicht op uw tafelgenoten en het vlees, maar wel blijt de tafel vetvrij.

Het beste kookwindscherm

De beste kookschermen zijn die het stevigst staan en het makkelijkst te reinigen zijn. Wanneer u in de natuur op een brandertje kookt, is het belangrijk dat het schermpje aan de onderkant verlengingen aan de paneeltjes heeft, waarmee u het in de bodem kunt stabiliseren en dat u het op kunt vouwen tot een handzaam pakketje. Deze product eigenschappen ziet u bij de kookwindschermen van onder andere NatureHike en Beactiff. Staat uw kooktoestel in de keukentent hoeft u hierop niet te letten.

Hoe kiest u het juiste kookwindscherm

U kiest het juiste kookwindscherm, door te kijken naar de hoogte van branderset of kampeer kooktoestel. Let daarbij ook op de breedte. Naar gelang de afmeting, kiest u een X-delig windschermpje. De smalste exemplaren beginnen met drie segmenten, verdeelt over 40 cm. Het 10-delige kookwindscherm van Bo-Camp is met 97 cm lengte, een van de breedste.

Het is niet per definitie altijd zo dat hoe breder het scherm, hoe meer bescherming, tegen de wind u heeft. Hou er ook rekening meer dat u het windscherm ook wel ergens steun aan moet geven. Met een gasbrander zet u het automatisch in de rondte, waardoor het niet omvalt, Wanneer u echter op een Fire Friends gaskooktoestel kookt, dient u ervoor te zorgen dat het windscherm rondom de zijkant staat en niet al te hoog is. Bij een hoger kookwindscherm om een laag toestel kunt u anders moeite ondervinden, met het plaatsen van een grote pan. Voor een 2-of 3-pits kooktoestel kiest u het best een universeel laag uitschuifbaar kookwindscherm.