0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Olielampen

De olielamp is een veel gebruikte lichtbron op de camping. Met zijn gelige licht is hij sfeervoller dan andere lichtbronnen en de oliegeur zorgt ervoor dat insecten op afstand blijven. Er zijn zelfs lampoliën die, speciaal tegen de muggen, van een citronellageurtje zijn voorzien. De olielampen uit ons assortiment, behoren tot de categorie stormlantaarns. Deze waaien niet uit en lopen, bij omvallen, ook niet meteen leeg. Doordat de wind geen vat kan krijgen op de vlam, kunt u hem ook als looplamp gebruiken. De Bo-Camp lampen die u in ons Kampeer Oase assortiment aantreft voldoen aan de EN-14059 normering. Dit houdt in dat de olielantaarns, op Europees niveau, veilig bevonden zijn voor gebruik in huishoudens, de horeca en outdoor recreatie.

Definitie en werking van de olielamp

Olielampen zijn er in allerhande modellen, formaten en kleuren. Onze modellen behoren tot de zogenaamde stormlantaarns, zoals zeelieden hem noemen, of stallamp, volgens de boeren. Een van de oudste merken van dit model olielamp is Feuerhand en dateert uit de 19e-eeuw. Heel lang werd deze naam gebruikt voor de latere storm- of stallamp. Eigenlijk een beetje, zoals we in de volksmond een gaslamp vaak nog steeds een primus noemen. Olielampen werken volgens het capillaire principe. Dit wil zeggen dat een vloeistof, in dit geval de lampolie, tegen de werking van de zwaartekracht in, omhoogstijgt. Het transportmiddel is in dit geval de katoenen lont. Door deze aan te steken, kan het stukje waar zuurstof bij kan een vlam dragen. Het gedeelte, waarvan we niet willen dat het brandt, zit opgesloten in een metalen buisje. Door de lont hoger of lager te draaien, geven we de vlam meer brandruimte, met als gevolg meer of minder licht.

Verschillende soorten olielantaarns

De meest gebruikte camping olielampen zijn de stormlantaarns. Deze zijn er in meerdere vormen. Bij ons vindt u zowel klassieke modellen, als luxe modern vormgegeven rvs-stormlantaarns. Deze laatsten beschikken over een extra reflectiekap die het licht naar beneden reflecteert. In ons assortiment heeft u de keuze uit olielantaarns, met een ronde en een platte lont. De ronde lont is vooral veilig, omdat deze strak in een metalen buis geklemd zit. Lampen met een platte lont hebben een veel grotere lichtopbrengst. Alle getoonde lampen zijn geschikt voor lampenolie en petroleum. Bo-Camp stormlantaarns zijn voorzien van een antileksysteem en kindveilige dop.

Wat is voor mij de juiste olielamp?

Wanneer u erover denkt een olielamp te kopen, kunt u eerst kijken naar de kleur en het formaat. U koopt het buitenlampje tenslotte als sfeermaker. Daarna kijkt u hoeveel licht u nodig heeft en maakt daarop uw keuze voor de platte of ronde lont. Naast de verzinkte Bo-Camp outdoorlamp is de Guillouard Classic stormlantaarn erg populair. Hij is geschikt voor zowel petroleum, als (citronella)lampenolie en heeft een brede lont voor een hoge lichtopbrengst. Daarbij is hij uitgerust met een kindveilige sluiting en een handgreep waaraan hij opgehangen kan worden. Met dat hij weinig tot geen roetwalm produceert en een sportief fris blauw kleurtje heeft, is deze olielamp volgens velen een echte aanwinst voor op de camping of in de achtertuin.