0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Opstapje

Een caravanopstapje is misschien iets waar je niet als eerste aan denkt, wanneer je je kampeeruitrusting aanschaft. Desondanks is zo’n opstapje erg handig om mee te nemen als je met de caravan op pad gaat. Waarom eigenlijk? Welke soorten caravanopstapjes zijn en wat is de beste optie? Op dit soort vragen wordt in dit artikel antwoord gegeven.

Waarom een caravanopstapje?

Als je met een caravan, vouwwagen of camper reist, kun je eigenlijk niet zonder caravanopstapje. Een opstapje zorgt dat het in-en uitstappen gemakkelijker is en sneller gaat. Bij ‘Kampeeroase’ hebben we verschillende opstapjes in ons assortiment, in allerlei soorten en maten en diverse prijsklassen. Een eenvoudig, opklapbaar opstapje van het merk Kampa Campervan verkopen we al voor slechts 21 euro 50. Ook zijn er luxere uitvoeringen te verkrijgen, bijvoorbeeld de Haba Darwin dubbele opstap, gemaakt van aluminium en verkrijgbaar voor de actieprijs van iets meer dan 84 euro.
Het leuke en handige van een caravanopstapje is, dat het multifunctioneel is. Wanneer je opeens een extra zitplaatsje nodig hebt voor een vriendje of vriendinnetje van je kind, dan kun je makkelijk het caravanopstapje hier even voor gebruiken. Niet om hier uren op te zitten, maar voor even tussendoor kan het handig en praktisch zijn.

Welke soorten caravanopstapjes zijn er?

Wanneer je een caravanopstapje wilt aanschaffen heb je keus uit diverse soorten en modellen. Bij ‘Kampeeroase’ verkopen we onder andere opstapjes van de merken Campa Campervan, Haba en Bo Camp. We verkopen opstapjes die inklapbaar zijn en dus ruimtebesparend. Je klapt de pootjes van deze opstapjes in. Hierdoor krijg je een plat pakketje wat niet zo veel ruimte inneemt. Vergelijk het met een campingtafeltje wat je inklapt. Wanneer je een opstapje koopt dat je niet kunt inklappen moet je jezelf er wel van verzekeren dat er genoeg ruimte in je caravan is om het opstapje mee te nemen.

Sommige opstapjes zijn voorzien van een antisliplaagje, dit voorkomt uitglijden wanneer je de caravan instapt. Een ander verschil tussen de diverse caravanopstapjes is het materiaal waar de opstapjes van zijn gemaakt. Er zijn opstapjes van staal en opstapjes van aluminium. Beide materialen hebben voor- en nadelen. Staal is sterker dan aluminium. Dit kan belangrijk zijn bij een caravanopstapje. Hierdoor is het opstapje stevig en zal niet snel breken of doorbuigen, ook wanneer het flink wat gewicht moet dragen. Caravanopstapjes van aluminium zijn flexibeler en lichter in gewicht. Dit kan ook een voordeel zijn. Vooral wanneer je bijvoorbeeld met een kleine caravan of vouwwagen reist kan het belangrijk zijn dat je niet te veel zware kampeerattributen moet meenemen.

Tot slot is er ook een verschil in het aantal treden van de opstapjes. Er zijn kampeeropstapjes met 1 trede, eigenlijk een soort krukjes en kampeeropstapjes met twee tredes. De hoogte van de opstapjes kan verschillend zijn, ook zijn er opstapjes die in hoogte verstelbaar zijn en dus flexibel te gebruiken.

Hoe kies je het juiste caravanopstapje?

Zoals gezegd, er zijn dus diverse soorten caravanopstapjes. Dit maakt het wellicht lastig om het juiste soort opstapje te kiezen. Hoe weet je dat het opstapje wat je kiest geschikt is voor jouw situatie? Allereerst is het belangrijk om de instaphoogte te weten van je caravan, camper of vouwwagen. Dan weet je ook hoe hoog jouw opstapje ongeveer moet zijn. Let er op dat je opstapje niet hoger is dan de vloer van je kampeermiddel, dit voorkomt struikelen. Wanneer je de hoogte bepaald heb, stel je jezelf de volgende belangrijke vragen:

  • Wil ik een opstapje met twee treden of een opstapje met 1 trede?
  • Van welk materiaal moet mijn opstapje gemaakt zijn?
  • Kies ik voor lichtgewicht?
  • Wil ik een antisliplaag op mijn caravanopstapje hebben?
  • Moet het caravanopstapje dat ik koop inklapbaar zijn?
  • Wat is mijn budget, welk bedrag wil ik aan het opstapje besteden?

Wanneer je voor jezelf deze vragen hebt beantwoord zul je zien dat er nog 1 of enkele opstapjes overblijven die voor jou geschikt zijn. Kies, wanneer je alle vragen in je overwegingen hebt meegenomen, het opstapje wat jou het meest aanspreekt.

Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je het juiste, passende opstapje kiest en hier vele kampeervakanties plezier aan zult beleven bij het in- en uitstappen van jouw caravan, camper of vouwwagen. Bij ‘Kampeeroase’ helpen we je graag verder om er voor te zorgen dat jouw kampeeravontuur een succes wordt!