0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Paellapan

Ben je dol op de Spaanse keuken? Dan mag een paella pan niet ontbreken in jouw keukenkastje, caravan of tent. Met deze pan maak je de lekkerste paella’s voor je familie en vrienden. Kampeer Oase heeft een groot assortiment paellapannen voor ieder wat wils. Ontdek ons assortiment hier beneneden.

Wat is een paellapan?

Een paella pan ziet er uit als een soort koekenpan, maar dan met twee handvaten. De paella pan is speciaal ontworpen om paella’s in te bereiden en zorgt er voor dat je maaltijd gelijkmatig verhit wordt. Een paella pan is verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen. Je kiest een paella pan altijd aan de hand van het aantal porties dat je wilt bereiden en het fornuis dat je gaat gebruiken. Daarnaast heb je de keuze uit paella pannen gemaakt van verschillende materialen en met diverse eigenschappen zoals een antiaanbaklaag.

Waarom een paellapan kopen?

Een paella pan biedt de volgende voordelen ten opzichte van een gewone pan: Een paella pan is speciaal ontworpen om de lekkerste paella’s mee te bereiden. Zo verhit de pan je paella goed en gelijkmatig.

Antiaanbaklaag: De meeste paella pannen beschikken over een antiaanbaklaag of coating. Je voorkomt hiermee dat je paella aanbrandt of mislukt.

Groter formaat: Om paella te maken heb je een grote pan nodig. Paella pannen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten zodat je altijd een pan koopt die aansluit bij het aantal eters dat je verwacht.

Niet duur: Een paella pan is handig én niet duur. Je hebt bovendien de keuze uit allerlei verschillende soorten en formaten.

Hoe werkt een paella pan?

Een paella pan werkt in principe hetzelfde als een gewone koekenpan. Het verschil zit hem voornamelijk in het uiterlijk en het formaat van de pan. Ook het onderhouden van een paella pan is net iets anders. Zo is het belangrijk om de pan na het koken goed te laten afkoelen. Vervolgens was je de pan met water en zeep. Vet de pan tot slot licht in met wat olijfolie. Voor het eerste gebruik is het aan te raden om de pan eerst te laten koken met water en azijn. Daarna was je de pan af met water en zeep.

Welke verschillende soorten paellapannen zijn er?

Qua paella pannen heb je de keuze uit verschillende soorten. Let in je zoektocht naar een paella pan op de volgende eigenschappen:

Formaat: Het formaat van de pan bepaalt het aantal porties dat je kunt bereiden. Een paella pan met een diameter van 30 cm is geschikt voor ongeveer 4 personen. Voor 30 personen heb je een pan met een diameter van 70 cm nodig.

Materiaal: Het materiaal bepaalt de duurzaamheid van de pan. Zo zijn gepolijst staal en roestvrij staal duurzaam en zeer geschikt als je de pan ook buiten op een gasbrander of houtvuur wilt gebruiken.

Fornuis: Niet elke paella pan is geschikt voor elk fornuis. Zo zijn pannen van gepolijst staal en roestvrij staal niet geschikt om te gebruiken op de inductieplaat. In dit geval kies je liever voor een pan van aluminium.

Hoe kies je de juiste paella pan?

Je kiest de juiste paella pan door op het formaat, het materiaal en het type gasfornuis dat je hebt te letten. Daarnaast is het aan te raden om een paella pan te kopen met een antiaanbaklaag en/of extra coating. Hoewel veel mensen het handig vinden als een pan in de vaatwasser mag, is dit niet perse een vereiste tijdens het kopen van een paella pan. Je wast de pan namelijk bij voorkeur op de hand. Je zult hierdoor extra lang plezier hebben van de pan.