0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Parasol

We hoeven u vast niet uit te leggen wat een parasol is en dat hij dient als bescherming tegen de zon. Waar we wél dieper op in willen gaan, is de verscheidenheid in parasols en zonneweringen voor op de camping en wat de beste opties zijn in bepaalde situaties. Hierdoor kunnen we u een passend advies geven in welke situatie u het beste welke, parasol kunt kopen.

In het productaanbod van de Kampeer Oase vindt u niet alleen diverse modellen camping parasols, maar ook partyparasols en allerhande toebehoren om ze verankeren. Op een winderige camperplek, het strand of vrijgelegen camping standplaats, begint u immers niets met een gewone parasolvoet. U heeft dan een grondpen, parasolgrondboor of misschien wel een verankeringsset nodig. Tip: wanner een grondpen- of boor voor uw kampeer parasol kopen wilt, vergeet dan niet meteen een parasolhouder mee te bestellen. Zo voorkomt u dat de stok roest of breekt en bovendien staat hij, met een houder veel steviger in de grond.

Verschillende soorten parasols

De moderne lichtgewicht campingparasol bestaat uit een stok, zes tot acht baleinen en een polyester doek. Afhankelijk van de uitvoering prikt u hem in de grond, of klemt u hem vast aan een rand van een auto, caravan of stoel. Bij de Kampeer Oase vindt u dit soort zonneschermen onder de naam: universele stoelparasol.

Beachparasols voor op het strand of campingtafel, hebben meestal de mogelijkheid het scherm in een hoek, naar de zon te keren. In ons assortiment treft u een ruim aanbod aan parasols met knikarm aan. Onze kleinste knikarmparasol heeft een zonnedoek van 165 cm en de grootste een royale afmeting van 250 cm.

Waarom kiezen voor een parasol

Waarom u kiest voor een parasol en niet voor een tentluifel, partytent of andere vorm van zonwering, hangt volledig af van hoé en wáár u de parasol wilt gebruiken. Als u zichzelf met een stoel en een boekje iets af wil zonderen van het gezelschap waarin u verkeert, kiest u het best een stoelparasol. Net als de balkon parasol klemt u hem eenvoudig aan de rand van uw campingstoel of de dakrails van uw kampeerbus en kunt u in alle rust genieten van uw boek.

Een goede reden om te kiezen voor een tafelparasol of een zweefmodel is dat u met meerdere mensen tegelijk, beschut tegen de zonnestralen wilt zitten. Wanneer u hem mee naar de camping wilt nemen, moet u er wel rekening mee houden dat ze flink zwaarder zijn. In plaats van een dunne aluminium stok, hebben grote parasols een houten stok en een uitgebreider in- en uitklapmechanisme. Wilt u tijdens het kamperen een groter oppervlak van schaduw voorzien, adviseren we u onze partyparasol. Een lichtgewicht camping parasol én partyshelter in één.

De beste parasol

Afgaand op verkoopresultaten van, onze en andere webshops, zien we dat voor de categorie campingparasols, de knikarmparasol met polyester doek de voorkeur geniet. Deze parasol is niet alleen licht in gewicht, het doek is ook zo droog, mocht het eens nat worden. De kleur verbleekt niet door de zon en, voor wat u ervoor krijgt, is het een relatief goedkope parasol. Als goede tweede staat de stoelparasol. Daar is weinig over te zeggen. Het is gewoon langs alle kanten een handig ding, zowel voor op het camping, als het strand.

Hoe kiest u de juiste parasol?

Wanneer u een parasol koopt, is het niet alleen fijn dat hij bescherming biedt tegen de felle zon, maar ook over een zekere waterbestendigheid en kleurvastheid beschikt. Net als tentdoek, heeft een goede kwaliteit parasoldoek ook een hoge aanduiding van ‘waterkolom’.

Kleur en kleurvastheid worden ook vaak onderschat. Het meest makkelijk is een licht getinte, niet witte, parasol. Beige- en grijstinten zijn ideale kleuren voor een zonnescherm. Deze absorberen de warmte niet, handhaven het ruimtelijke gevoel en u ziet er niet meteen iedere vorm van vervuiling op.

Kijkt u bij aankoop van een campingparasol ook dat hij niet te veel plaats in de auto inneemt. Opvouwbare parasols met een inschuifbare stok zijn vaak het makkelijkst.