0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Pop-up tenten

Een pop-up tent is een tent die zichzelf ontvouwt, zodra hij opgeworpen wordt. Hij wordt dan ook wel ‘werptent’ of ‘opgooitent’ genoemd. In een pop-up tent zitten de flexibel glasfiberstokken in het doek genaaid. Het zijn lichtgewicht tentjes, meestal van polyester, technisch katoen of een mix van beiden die zichzelf ontvouwen, zodra u hem uit het foedraal haalt en de lucht inwerpt. Om een indicatie te geven van het lichte gewicht: 2 persoons pop-up tenten zijn er al vanaf een gewicht van 1,5 kg.

Toen pop-up tenten, zo’n dikke 10 jaar geleden de markt veroverden, werden ze voornamelijk verkocht als festival- en strandtentjes. Ze passen immers makkelijk in een rugzak. Zelfs mensen die nooit eerder een tent hebben opgezet, zetten de pop-up binnen een minuut op.

Soorten pop-up tenten

Inmiddels heeft de pop-up tent zich in de wereld van de camping- en tuintenten een serieuze plaats weten te bemachtigen. Vrijwel elke soort tent is tegenwoordig als pop-up verkrijgbaar: slaaptenten voor 2, 3 of meer personen, opbergtenten, douchetenten, toilettenten, partytenten, sheltertenten, zelfs zijwanden voor de party- en sheltertent en niet te vergeten de populaire pop-up koepeltentjes voor de wandel- en fietskampeerder.

In het pop-up tentenaanbod van de Kampeer Oase vindt u een ruime keuze aan typen en formaten slaap- en bijzettenten. Naast de ruime keuze aan tunnel- en koepeltenten van Coleman uit de Galianoserie, bike-, toilet- en opbergtenten van Bo-Camp, de Bo-Garden partytent, shelters en zijwanden, vindt u er ook de goedkope Camp Gear festivaltentjes.

Waarom kiezen voor een pop-up tent?

De meest voor de hand liggende reden, om een opgooitent te kopen, is het opzetgemak. Een tweede belangrijk punt is het lichte gewicht. Er zijn al pop-up tenten voor 2 personen die amper 1,5 kg wegen. Bijvoorbeeld, het 2 persoonsslaaptentje van Dutch Mountains. Wanneer u die in uw rugzak heeft, merkt u er nauwelijks iets van. Als u niet vaak kampeert en geen vaste standplaats op een camping ambieert, is het logisch dat u niet veel geld uit wilt geven aan een tent. Wanneer u zich tevens niet al te veel wilt verdiepen, in de techniek van het opzetten ervan, zijn pop-up tenten voor u, dé uitvinding van de eeuw.

Wat is de beste pop-up tent?

Volgens diverse vergelijkingssites en toplijsten, samengesteld aan de hand van klantreviews, zijn de beste pop-up tenten, die tenten die u ook in het assortiment van de Kampeer Oase tegenkomt. Hiermee bedoelen we de Coleman pop-up tent. Gebruikers en testers vinden dit model, een van de fijnste tenten in zijn soort. De 4 persoons pop-up tent van Coleman is eveneens heel makkelijk, met het bijgeleverde ritswandje, op te delen in meerdere compartimenten.

Andere werptenten die in de lijst van beste pop-uptenten voorkomen, zijn de multifunctionele modellen die u kunt gebruiken als douchetent, strand omkleedtent vistent of opbergtent op de camping.

Hoe kiest u de beste pop-up tent?

Verwacht bij de lichtgewicht pop-up tenten geen shelters, met dezelfde product eigenschappen, als de doorsnee tent. Deze tentsoort is van een geheel andere klasse, dan een zware familietent of bustent. Natuurlijk zijn er met zon- en/of lichtwerend en waterbestendig doek, oprolbare vensters en scheidingswandjes, maar verwacht geen geïntegreerde gordijnen, tentluifels of een zware kwaliteit grondzeil. Bij pop-uptenten is alles erop gebaseerd dat het tentje A, snel en zonder moeite op te zetten is en B, in een beweging ook weer op te vouwen is.

Hierbij komen we meteen bij een veelbesproken punt van pop-uptenten: deze zouden moeilijk op te vouwen zijn. De pop-uptent zodanig opvouwen dat deze weer in het foedraal past, vergt een bepaalde techniek. Zodra u die echter onder de knie heeft, vouwt u hem binnen 5 minuten op. Als u naar de Kampeer Oase in Elst komt om een pop-uptent te kopen, kunt u het meteen eventjes proberen. Lukt het u niet een-twee-drie, doen onze medewerkers het graag even voor.