0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Stormlantaarns

Zit jij ‘s avonds ook graag voor je tent met een gezellige lamp op tafel? Een stormlantaarn is dan een artikel wat niet mag ontbreken. Gezellig ‘s avonds voor je tent een spelletje doen of lekker lezen bij het sfeervolle licht van een echte stormlantaarn. Als je houdt van retro en klassiek is een stormlantaarn een uiterst geschikte campinglamp. Met dit type lantaarn krijg je geheid het ultieme nostalgische campinggevoel.

Wat is een stormlantaarn?

Oorspronkelijk wordt een stormlantaarn, of stormlamp, gestookt op olie, peteroleum of lampolie. De lamp is zo ontworpen dat ze geschikt is om ook in moeilijke weersomstandigheden, zoals storm, buiten licht te geven. Stormlampen worden gebruik op schepen en tijdens buitenwerkzaamheden, maar zijn ook erg gezellig op je campingtafel. Tegenwoordig zijn er ook stormlantaarns op batterijen verkrijgbaar. Wel zo handig. Er zijn stormlantaarns in allerlei soorten, kleuren en maten en in dit artikel wordt uitgelegd welke soorten stormlantaarns er zijn en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een stormlantaarn.

Een stormlantaarn koop je bij Kampeer Oase

Bij ‘Kampeeroase hebben we een uitgebreid aanbod van stormlantaarns in ons assortiment, zowel elektrische als lantaarns die op olie branden. De prijzen van onze stormlampen variëren van 9,50 (de Bo Camp outdoor stormlantaarn kaars, in diverse kleuren verkrijgbaar, brandend op een waxinelichtje) tot 79 euro (de Barebones Forest lantaarn, strak design en brandend op batterijen, maar onmiskenbaar het uiterlijk van een stormlantaarn). De meeste lampen zitten qua prijs daartussenin.

Bij Kampeeroase verkopen we vooral klassieke stormlantaarns van het merk Bo Camp. Deze zijn in diverse kleuren en maten verkrijgbaar en branden op (citronella) lampolie of, bij het kleinste model, een waxinelichtje. We hebben ook een luxe ‘Guillouard Classic’ stormlamp in ons assortiment. Ook verkopen we enkele stormlampen op batterijen, waaronder de reeds genoemde Barebones Forest lantaarn, in een schitterend rode kleur uitgevoerd. Ook hebben we enkele modellen op batterijen van het merk ‘Human Comfort’.

Alle verschillende soorten stormlantaarns

Zoals gezegd, er zijn verschillende soorten stormlantaarns. Voor je een stormlantaarn aanschaft is het dus zeker nuttig om te onderzoeken welk soort lantaarn je zou willen. Als eerste zijn er diverse merken die stormlantaarns aanbieden. Bij ‘Kampeeroase’ hebben we veel stormlantaarns van het merk Bo Camp. Dit is een gerenommeerd merk en spitst zich echt toe op de kampeerder. Een stormlantaarn van Bo Camp staat voor kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast, zoals gezegd, zijn er ook stormlantaarns verkrijgbaar van andere merken. Ook heeft ‘Kampeeroase’ een eenvoudig, merkloos model in het assortiment. Handig voor als je budget beperkt is.

Er zijn dus verschillen tussen de manier waarop een stormlantaarn licht geeft. Allereerst zijn daar de klassieke modellen, brandend op lampolie. Dit heeft enkele voordelen. Ten eerste is het uiteraard ontzettend authentiek en sfeervol, zo’n stormlamp met een echte vlam. Ten tweede is de olie vaak reukloos en handig in gebruik, meestal met een veilig lont. Ook zijn de lampen zo gemaakt dat de olie niet lekt, zelfs niet bij omvallen van de lamp.

Uiteraard zijn er ook nadelen aan stormlampen op olie. Een nadeel is, dat het uiteindelijk wel iets brandgevaarlijker is. Wanneer een brandende stormlamp omvalt of omgestoten wordt, kan er brand ontstaan. Dit ondervang je door een stormlamp op batterijen aan te schaffen. Nadeel van een stormlantaarn op batterijen, is dat het misschien iets minder authentiek en sfeervol is. Hoewel, ‘Kampeeroase’ heeft stormlampen op batterijen in haar assortiment die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Groot voordeel van stormlampen op batterijen is uiteraard dat het veiliger is. Zeker wanneer je met jonge kinderen kampeert is dit toch wel echt een voordeel. Bovendien zijn de meeste stormlampen op batterijen tegenwoordig voorzien van LED verlichting. Dit heeft aanzienlijk wat voordelen.
-LED verlichting is beter voor het milieu
-De levensduur van LED lampen is langer
-LED lampen worden minder warm
-Dit soort lampen zijn vaak in meerdere kleuren verkrijgbaar.
-Deze lampen gaan lang mee en de batterijen hoeven dus niet vaak vervangen te worden.

Hoe kies je de juiste stormlantaarn?

Uiteindelijk is de belangrijkste vraag, hoe kies je nu de juiste stormlantaarn? In bovenstaand tekst is al aan de orde geweest waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van je stormlantaarn. Kort samengevat:

  • Bedenk of je een lantaarn wilt op lampolie of op batterijen. (of misschien een klein exemplaar op een waxinelichtje, puur voor de sfeer).
  • Bedenk hoe groot jouw stormlantaarn ongeveer moet zijn. Over het algemeen geldt bij een lantaarn met olie, hoe groter de lantaarn, hoe meer licht. Bij een lantaarn op batterijen hoeft dit echter niet op te gaan.
  • Bepaal je budget.
    Op deze manier is er zeker een stormlantaarn die geschikt is voor jouw kampeeravontuur, bijvoorbeeld uit het ruime assortiment van Kampeer Oase.

Hoe kies je de juiste opvouwbare campingstoel?

Het mag duidelijk zijn dat er voor elke kampeerliefhebber een geschikte kampeerstoel bestaat, maar hoe kiest u de juiste? U maakt de beste keuze door er voor te zorgen dat bepaalde factoren goed bij uw lichaam en uw type reis passen. Er bestaan bijvoorbeeld opvouwbare campingstoelen in kleine maten voor kinderen en stoelen met een grote zithoogte voor reizigers met lange benen. Let er bovendien ook op dat het maximaal belastbare gewicht voldoet.

De materialen waarvan de stoel gemaakt is kan ook een belangrijk punt zijn in uw beslissing. De stof van de zitting bepaalt niet alleen het uiterlijk van de stoel en de stevigheid van het zitvlak. Ook het gewicht en de weesbestendigheid hangen af van de gebruikte materialen. Voor een avontuurlijke reiziger die op fiets- of wandelvakantie gaat is een compact model met lichtgewicht stalen frame bijvoorbeeld meer geschikt dan een luxe klapstoel van hout en linnen. Wat u ook zoekt, u kunt bij ons terecht voor de perfecte stoel voor u. Komt u er online niet helemaal uit? Kom dan gerust eens langs voor persoonlijke advies en een rondje proefzitten.