0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Strandmat

De beste manier om op het strand een beetje zandvrij te blijven, is met een strandmat. Was vroeger een strandmat, een groot badlaken of een gevlochten rieten matje, tegenwoordig zijn er een hele rits aan beachmatten die het liggen op het strand een stuk comfortabeler maken.

Een strandlaken of klein zitstoeltje, gecombineerd met een ligmat, is niet alleen ideaal voor op het strand. Ook op een zonneweide bij het zwembad, of op de camping, ligt u lekkerder op een strandmat.

Beachmatten zijn er, naast langwerpige eenpersoonsmatten, ook in vierkante vorm. Deze zijn groot genoeg voor twee personen en tevens ideaal als speelmat voor de kinderen. Bijvoorbeeld in de voortent of op de speelweide.

Verschillende soorten strandmatten

De meeste moderne strandmatten zijn voorzien van vernuftige handigheidjes. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar onze Red Mountain strandmat met rugleuning. Een lange ligmat met een comfort verhogende ruggensteun. Zo kunt u een beetje in het rond kijken, of iets lezen, zonder dat u continu op uw elleboog hoeft te steunen.

De door ons getoonde oprolbare strandmat, is een basismodel, maar er zijn er ook die voorzien zijn van wieltjes.
Een dergelijk uitgeruste relaxmat heeft wel wat weg van een strandstoel. Het verschil echter, met een stoeltje voor op het strand is dat u in een stoel boven, en met een mat op de grond zit. Een ander extraatje dat we aan moderne strandmatten zien, zijn de handvatten. Als u de mat op de juiste manier opvouwt, heeft u als vanzelf een handige tas die u makkelijk over uw schouder hangt.

Een populaire vorm van outdoormat die u werkelijk overal kunt gebruiken, is de oprolbare backpackersstoel. Dit lichtgewicht oprolbare stoeltje is in opgevouwen vorm slechts 9×40 cm. Voor extra comfort kiest u een model met opblaasbaar zitkussen en verstelbare rugleuning.

Waarom kiezen voor een strandmat?

De hoofdreden, om te kiezen voor een strandmat, in plaats van een stretcher of strandstoel, is voornamelijk het lichte gewicht en de eenvoudige manier van meenemen. Een strandlaken, zonnemat of chillplaid stopt u veel makkelijker in een tas, dan een ligbed met buizenconstructie. Gaat u naar het strand en het blijkt te winderig om te liggen, kunt u gewoon gaan wandelen, zonder dat u met een ligbed loopt te zeulen.

Daarnaast is een strandmat goedkoop in aanschaf en is er een enorme keuze in materiaalsoorten, maatvoeringen en kleurstellingen. De Kampeer Oase heeft voor u al een strandmat voor nog geen 10 euro. De verduurzaamde Pincho Cotton Beach Mat is lekker zacht, uitwasbaar en u neemt hem makkelijk overal mee naartoe.

De beste strandmat

Afgaand op onze verkoopcijfers en klantreviews bij andere webwinkels, kan gesteld worden dat opvouw- en oprolbare strandmatten de beste koop zijn. Qua materiaal, geniet polyester te voorkeur. Misschien heeft u angst dat een kunststof voor huidirritatie en verhoogde transpiratie zorgt. Dat is echter maar gedeeltelijk waar. Polyester droogt namelijk veel sneller op. Doordat uw transpiratievocht eerder verdampt, zult u niet het gevoel hebben dat u zweet, en ook aanhangend water van het zwembad of de zee, zal sneller opdrogen.

De beste strandmat, is bij voorkeur klein als hij opgevouwen is en groot in uitgestrekte toestand. Daarbij is het fijn als eventuele steunbaleinen verwijderd kunnen worden, zodat u hem uit kunt wassen. Daarbij genieten gepoedercoate stokken de voorkeur. Door de poedercoating, zal het zout van zeewater geen roestplekjes kunnen veroorzaken.

Hoe kiest u de perfecte strandmat?

Voordat u een strandmat kopen gaat, is het belangrijk te weten, door wie en hoe de strandmat gebruikt gaat worden. Voor u en uw partner zijn er hele mooie beachmatsets te koop, compleet met ruggensteun en extra opbergvak. Voor kinderen adviseren we een grotere vierkante chillmat, waar ze lekker op kunnen spelen en die u tevens makkelijk in de wasmachine stopt. Tip: bestelt u bij aankoop van uw strandmat ook meteen een setje strandlakenhouders, waait het doek tenminste ook niet meer weg.