0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Tarpen

De tarp is niet meer weg te denken uit de uitrusting van de moderne kampeerder en hiker. Het veelzijdige schaduwdoek is licht in gewicht, makkelijk op te zetten en biedt beschutting tegen felle zon, wind en regen. U vindt merktarps bij de Kampeer Oase van Bo-Camp, Bo-Garden en Coleman. Door trekkers wordt vaak voor een tarp gekozen, vanwege het ultralichte gewicht. De meest compleet uitgerust trekkerstarps zijn voorzien van stormflappen, grondzeil, insectenscherm en luchtkanalen. Voor over uw zitgroep in de achtertuin, als schaduwdoek op het strand of luifel aan de camper voldoet een rechttoe rechtaan tarpmodel van 4 x 4 m of 5 x 5 m prima. De bij ons verkrijgbare schaduwdoeken zet of spant, u in enkele seconden op en kunt u wekenlang laten hangen of staan.

Wat is een tarp

Een tarp is een stuk doek, of zeil dat gebruikt wordt als zonne-, regen- of windscherm. De benaming is afkomstig van het woord ‘tarpaulin’. Een woord dat men in het 19e-eeuwse Nederlands gebruikte voor ‘met teer bekleed doek’. Moderne tarp doeken bestaan uit waterdicht, enigszins flexibel materiaal, zoals polypropeen, polyester, nylon, katoen, canvas of een combinatie van natuurlijke en kunstmatige vezels. De doeken kunnen een ruit-, rechthoek- of drievorm hebben. Om de hoge spanningen op te vangen, zijn de randen van tarps voorzien van afspanpunten, in de vorm van een dubbel genaaide rand, met zeilogen of lussen.

Manieren om een tarp op te zetten

Er zijn meerdere manieren om een tarp op te zetten. Hoé u hem op kunt zetten, is afhankelijk van het aantal afspanpunten. Sommige doeken hebben alleen op de hoeken een afspanpunt, anderen ook halverwege. Wanneer u bij ons een tarp koopt, ziet u op dezelfde pagina ook verstelbare tentstokken staan. Als u het tarp doek als trekkerstent gebruikt, is één stok voldoende. Bevestigt u het schaduwdoek aan een tent of kampeermobiel heeft u twee stokken nodig. Wilt u het schaduwdoek zelfstandig plaatsen, doet u dat met minimaal drie uitschuifbare tentstokken.
Om ervoor te zorgen dat het schaduwdoek stabiel staat en niet met het eerste beste windje omwaait, verankert u hem het best met scheerlijnen. Deze kunt u bevestigen aan vaste objecten in de directe omgeving of aan tentharingen. Welke haring u moet gebruiken, is afhankelijk van het soort ondergrond. Voor losse zanderige bodems neemt u het best houten of kunststoffen tent haringen. In hardere ondergronden heeft u meer aan stalen grondpennen. In tegenstelling tot parasols, kunnen tarpen beter tegen regenachtige omstandigheden. Vanwege het ontbreken van naden rollen regendruppels er snel af.

Wat is de beste tarp voor mij?

Bij een tarp kopen, kijkt u het best eerst waar en hoe u hem precies wilt opzetten en/of bevestigen. Dit in verband met het aantal uitschuifbare tentstokken, haringen of scheerlijnen dat u erbij nodig heeft. Bij de Kampeer Oase vindt u vele soorten vormen en formaten schaduwdoek. U bestelt uw tarp het best inclusief opzet- en afspanmateriaal. Bent, of woont u in de buurt van Elst, kunt u natuurlijk ook langskomen in onze winkel. Onze medewerkers vertellen u graag alles over de verschillende materialen, kwaliteiten en manieren van opzetten van tarp doeken.