0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Tent haringen

In kampeertaal wordt onder een tent haring verstaan: een grondpen waaraan de scheerlijn voor een (voor)tent of luifel wordt vastgemaakt. Haringen worden ook wel grondanker of piket genoemd. Bij de Kampeer Oase treft u diverse soorten tent haringen aan. De meest bekende merken zijn Kampa, CampKing en Haba, maar ook bij Bo-Camp kunt u voor elke soort grondpen terecht. Wanneer u tent haringen koopt, is het handig er meteen een set afdekdoppen en een haringtas bij te nemen. De doppen beschermen uw blote voeten tegen pijnlijke ontmoetingen en met een opbergtas weet u zeker dat u de pennen altijd allemaal bij elkaar heeft.

Waarvoor en hoe tent haringen te gebruiken?

Het spreekt voor zich dat tent haringen ervoor zijn, om tenten aan de bodem te kunnen verankeren. Ze worden ook gebruikt om grondzeilen, luifels en zonneschermen vast te zetten. U slaat haringen het best met een haringhamer de grond in. Doe dit iets schuin, zodanig dat bij aanspanning van de scheerlijn, deze naar beneden glijdt. Zo staat uw tent in alle omstandigheden stabiel. Om de grondpennen weer uit de grond te halen, hebben originele haringhamers een haakje aan de bovenzijde. Heeft uw hamer dit niet, kunt u hiervoor bij ons een losse haringtrekker kopen.

Soorten tent haring

Op een rotsachtige bodem kunt u niet dezelfde haring gebruiken als in bosgrond. En wilt u op het strand of een grasveld een tent opzetten, heeft u ook een andere soort pen nodig. Tentharingen moeten heel wat krachten kunnen weerstaan. Het is daarom belangrijk dat u altijd de juiste haringen voor uw tent kiest. Wanneer heeft u welke soort haringen nodig?

  • Grasveld haringen zijn, wat men verstaat onder standaardharingen. Goed op de meeste campings te gebruiken. Per merk kan ‘standaard’, kwalitatief gezien, soms wel eens anders uitpakken. U doet er goed aan, hier even op te letten.
  • Halfronde stalen haringen zijn extra sterke standaardharingen. Goed in zware klei en kiezelbodem te slaan.
  • Kunststof tentankers zijn goedkope haringen die bovendien lekker licht van gewicht zijn.
  • Houten grondpennen voor tenten bieden uitkomst, in de duinen of op het strand. Geen andere haring voor de tent zet uw zeildoek zo goed vast, als een houten pen.
  • Rotspennen, het woord zegt het al, zijn tent haringen voor in stenige ondergronden.
  • Schroefharingen voor de tent zijn vrij nieuw, maar het mooie ervan is dat u ze vrijwel voor elke ondergrond kunt gebruiken. De kop is geschikt voor een schroefbit van een schroefmachine.
  • Stormband haringen beschikken over een extra oog om een stormband aan vast te maken.

 

Welke haring is voor mij de beste keus?

Bij de aankoop van tent haringen kijkt u naar de bodem waarin u uw tent of luifel wilt gaan vastzetten. Het is natuurlijk altijd goed om een set standaard tent haringen bij u te hebben, maar gaat u in de bergen of op zanderige bodem kamperen, koopt u beter een tent haringenset die geschikt is voor die bodem. Weet u niet zeker welk soort haringen u nodig heeft? Onze medewerkers zijn u graag van dienst met advies over tent verankeringsmaterialen, van tent haringen, schroefankers tot scheerlijnen en stormbanden.