0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Toiletemmer

Een toiletemmer in de tent of voortent, caravan of camper is absoluut geen overbodige luxe. Wie vindt het prettig om, bijvoorbeeld, in het holst van de nacht of tijdens een fikse regenbui naar het toiletgebouw te moeten wegens hoge nood? Wanneer je in het bezit bent van een toiletemmer is dit alles verleden tijd. Ook al gebruik je de toiletemmer alleen voor de kleine boodschap of wellicht alleen ‘s avonds of ‘s nachts, dan nog is de aanschaf ervan zijn geld meer dan waard. Bij Kampeeroase hebben we diverse modellen en maten toiletemmers. We hebben een eenvoudig klein emmertje maar ook een grotere emmer en zelfs een heus toiletje met bril. Volop keus dus voor ieders wens en budget.

Toiletemmers in alle soorten en maten

Kampeer Ooase heeft toiletemmers in verschillende soorten en maten. Allereerst verkopen we bij ‘Kampeeroase’ de eenvoudige basic toiletemmer van het merk Curver. Deze emmer met deksel en hengsel heeft een inhoud van 5 liter en een doorsnede van 24 centimeter. Een prima keus, wanneer het emmertje puur als extra wordt gebruikt. Wil je niet te vaak naar het toiletgebouw moeten om het emmertje te legen of is je gezin wat groter, dan kun je ook kiezen voor de grotere emmer van Curver. Deze emmer, eveneens met deksel en hengsel, heeft een inhoud van 10 liter en een doorsnede van 31 centimeter.
Naast de eenvoudige toiletemmers hebben we bij ‘Kampeeroase’ ook een draagbaar toilet van het merk Kampa Khazi in ons assortiment. Dit kampeertoilet hebben we in twee maten, normaal en XL. Dit type toilet is zeer stevig en stabiel. Het toilet wordt geleverd inclusief zitting, deksel, toiletrolhouder en afsluitbare, uitneembare emmer. Door deze uitneembare emmer is het gemakkelijk om het toilet te legen.

Waarom kiezen voor een toiletemmer?

Wat is nu eigenlijk het voordeel van een toiletemmer, waarom zou je er 1 aanschaffen?
Het belangrijkste voordeel van een toiletemmer is dat het gemakkelijk is om even een snelle behoefte te doen. Veel mensen met kleine kinderen vinden het fijn om een toiletemmer te gebruiken, omdat kleintjes die pas zindelijk zijn soms heel vaak naar het toilet moeten en dit niet alleen kunnen. Ook als je vaak ‘s nachts er uit moet voor een plas is het fijn om een toiletemmer binnen handbereik te hebben. Zo hoef je niet voor iedere kleine boodschap naar het toiletgebouw te lopen. Sommige mensen vinden het ook uit hygiënisch oogpunt fijner om hun behoeften op een toiletemmer te doen. Je hoeft dan niet altijd naar een toilet waar iedereen gebruik van maakt. Zeker als het campingsanitair te wensen overlaat qua hygiëne, iets wat je niet altijd vooraf weet, is het fijn om je eigen toiletemmer bij de hand te hebben. Naast gebruik op de camping kan het ook handig zijn om een toiletemmer onderweg te gebruiken, als er geen toilet in de buurt is, of bijvoorbeeld op een boot.
Soms is men bang dat een toiletemmer gaat stinken, maar wanneer deze alleen gebruikt wordt voor de kleine boodschap en zeer regelmatig (liefst dagelijks) geleegd wordt, hoef je hier niet bang voor te zijn. Voor de frisheid is het ook een optie om onderin de emmer na het legen en schoonspoelen een kleine laag toiletreiniger of ander schoonmaakmiddel te spuiten.

Hoe kies je de juiste toiletemmer?

Welke toiletemmer of welk campingtoilet geschikt is voor jouw situatie bepaal je uiteindelijk helemaal zelf. Als eerste moet je je budget bepalen, welk bedrag heb je over voor de luxe van je eigen toiletemmer? Daarnaast moet je natuurlijk bedenken hoe vaak je de emmer van plan bent om te gebruiken. Is dit slechts voor een incidenteel nachtelijk plasje, dan volstaat wellicht een eenvoudige kleine emmer. Vind je het prettiger om iets comfortabeler te zitten en ook toiletpapier binnen handbereik te hebben, dan is het slimmer om te gaan voor het draagbare toilet.
Wanneer je echt zo min mogelijk gebruik wil maken van het toiletgebouw dan is het wellicht slim om te overwegen een chemisch toilet aan te schaffen. Dit is een klein toilet wat doorgespoeld kan worden met behulp van chemisch toiletreiniger. Dit type toilet hoeft dus niet dagelijks geleegd te woorden. Vooral mensen met een caravan of camper zonder eigen toiletruimte zullen dit type toilet aanschaffen, maar uiteraard is het ook mogelijk in een tent of vouwwagen. ‘Kampeeroase’ heeft ook hiervan diverse modellen in haar assortiment. Maar voor zo nu en dan een nachtelijk plasje volstaat zeker een toiletemmer of draagbaar toilet. Dit is een kleine aanschaf waar je zeker groot gemak van zult hebben!

Hoe kies je de juiste opvouwbare campingstoel?

Het mag duidelijk zijn dat er voor elke kampeerliefhebber een geschikte kampeerstoel bestaat, maar hoe kiest u de juiste? U maakt de beste keuze door er voor te zorgen dat bepaalde factoren goed bij uw lichaam en uw type reis passen. Er bestaan bijvoorbeeld opvouwbare campingstoelen in kleine maten voor kinderen en stoelen met een grote zithoogte voor reizigers met lange benen. Let er bovendien ook op dat het maximaal belastbare gewicht voldoet.

De materialen waarvan de stoel gemaakt is kan ook een belangrijk punt zijn in uw beslissing. De stof van de zitting bepaalt niet alleen het uiterlijk van de stoel en de stevigheid van het zitvlak. Ook het gewicht en de weesbestendigheid hangen af van de gebruikte materialen. Voor een avontuurlijke reiziger die op fiets- of wandelvakantie gaat is een compact model met lichtgewicht stalen frame bijvoorbeeld meer geschikt dan een luxe klapstoel van hout en linnen. Wat u ook zoekt, u kunt bij ons terecht voor de perfecte stoel voor u. Komt u er online niet helemaal uit? Kom dan gerust eens langs voor persoonlijke advies en een rondje proefzitten.