0.00 / 0 items
0

Gratis thuisbezorgd vanaf 100,-

Snelle levering* (1-2 dagen)

Kwaliteitsproducten

Retourneren binnen 14 dagen

Voortent camper

Een camper tent is een voortent die over de volledige zijkant van camper loopt. Camper voortenten zorgen ervoor dat u over meer leefruimte beschikt, waardoor het kampeergenot een extra impuls krijgt. Met een camper voortent heeft u meer privacy in uw motorhome, houdt u de felle zon buiten en zit u bij regenachtig of winderig weer lekker beschut.

Voortenten voor campers zijn er in vele modellen en maten. Niet alleen heeft u, bij ons de keuze uit opblaasbare voortenten en stoktenten, we bieden u ook een ruim aanbod aan functionele bustenten, deeltenten, wintervoortenten, 4-seizoenenvoortenten, reisvoortenten en zonneluifels voor kampeerauto’s en vouwwagens.

Waarom kiezen voor een voortent bij een camper?

De voornaamste reden om een camper voortent aan te schaffen, is het hogere kampeercomfort. Denk aan:

  • bescherming tegen wind en regen
  • een voortent camper bezorgt u een aangenaam schaduwvlak
  • het vergroten van de leefruimte.

Voornamelijk het vergroten van de leefruimte, geeft meestal de doorslag voor het wel, of niet kopen van een campertent. In de overdekte ruimte voor de camper heeft u altijd een droge plek om met meerdere mensen te kunnen zitten en wat spullen op te bergen. Met een voortent houdt u meer ruimte over in de camperwagen zelf. Een voortent is tevens ook een ideale ruimte voor een slaaptent, als u eens extra slapers heeft.

Wanneer u kijkt naar de voortenten voor campers in ons aanbod, komt u de uitdrukking drive-away voortent tegen. Net zoals dat met een bustent kan, kunt u de reisvoortent van een kampeerauto, los van het voertuig laten staan. Wanneer u met de camper ergens naartoe wilt, bijvoorbeeld om de boodschappen of een dagtripje maken, is de voortent eenvoudig los te maken van de wagen. Afhankelijk van het systeem is dit een rits, klittenband, pees of stok met klem. Om het uzelf makkelijker te maken, kunt u als bevestigingsmateriaal ook gebruik maken van zuignappen of magneetadapters. U vindt ze en andere handige bevestigingssnufjes, bij de kampeeraccessoires.

Welke verschillende soorten voortenten zijn er?

Camper voortenten zijn er voor alle soorten kampeervoertuigen. Van eenvoudig compacte reisvoortenten voor Volkswagenbusjes, functionele tunnel bustenten voor mini Van’s tot royale campertenten, voor de grotere motorhomes. Naar wens kunt u kiezen voor compleet uitgeruste modellen, met gordijnen, extra zijdeuren en/of een slaaptent.

Bij ons treft u voornamelijk bustenten, camper voortenten en luifels aan van het merk Kampa. Kampa is een kampeertotaalmerk dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding presenteert. Van dit merk is werkelijk alles te krijgen, wat u tijdens een kampeervakantie nodig hebt. Niet alleen voortenten, maar ook lichtgewicht kampeerstoelen en zelfs schimmelwerend tenttapijt.

Wanneer we kijken naar het materiaal voor camper tenten is er voor elk seizoen een geschikt tentdoek. Kampeert u bijvoorbeeld regelmatig in de winter, of gaat u naar besneeuwde gebieden, bent u het meest gebaat met een camper voortent van doek dat voorzien is van een pvc toplaag. Dit weegt iets meer dan de gemiddelde bustent, maar is wel gegarandeerd waterdicht en wintervast.

Het doek van zomertenten bestaat uit lichtgewicht 100% polyesterdoek of een mengeling van katoen en polyester. Zomer tentdoeken zijn op een speciale manier geweven en voorzien van een waterafstotende coating.

Bent u met uw camper een echte globetrotter, willen we u als kampeerspecialist aanraden, een 4-seizoenen voortent, ook wel All-Season genoemd, voor de camper te kopen. U betaalt er iets meer voor, maar zult beslist geen spijt krijgen van uw aankoop. 4-seizoenen campertenten, kunt u volledig afgestemd op de maat van uw camper kopen. De samenstelling van het tentdoek houdt het midden tussen een zomer- en wintertentdoek. De wanden van de voortent zijn uitritsbaar, deuren afsluitbaar en het frame is van dien aard dat de voortent veelvuldig opgebouwd en gedemonteerd kan worden.

De airtent of opblaasbare voortent voor de camper tenslotte, is een moderne lichtgewicht reisvoortent die ideaal is, voor campergebruikers die vaak maar een dag tot enkele dagen, op een en dezelfde camperplaats blijven.

Waarop letten bij het kopen van een voortent voor een camper?

Met een voortent voor een camper adviseren we u te gaan voor optimaal comfort, en niet te kijken naar een paar tientjes meer of minder. Onze Kampa Motor Rally AIR Pro 260 S 2019 camper tent bijvoorbeeld is een krappe 6,5 m2, terwijl het extra leefoppervlak van de Kampa Motor Rally AIR Pro 260 XXL 2019 bustent bijna 8 m2 is. Het onderlinge prijsverschil, is echter nog geen 150 euro. Als camperbezitter weet u ongetwijfeld wel hoe belangrijk die twee vierkante meters, aan extra ruimte kunnen zijn.

Een ander belangrijk gegeven is de frequentie, waarmee u de voortent zult gaan gebruiken. Gaat u eenmaal per jaar, voor meerdere weken eropuit, of pakt u regelmatig de camper om een weekendje lekker weg te zijn? Naast kampeerauto voortenten die over bijna de gehele lengte van de auto gaan, vindt u bij ons ook zogenaamde deeltenten. Deze zijn ideaal voor dagjes uit met de camper of, wanneer u niet altijd een voortent voor de camper gebruikt. Deze compacte vorm van camper voortent is te verkrijgen in lichtgewicht polyester of het iets zwaardere All-Season tentdoek. Bij veel van deze modellen kunt u de zijdelen losritsen, zodat u in enkele seconden een camper luifel heeft.

De beste voortent voor een camper kopen

De meest populaire voortenten voor campers zijn deeltenten, voor de dagrecreant en 4-seizoenen voortenten, waarmee u het gehele jaar door ook eens wat lager op een standplaats kunt blijven. Een goed voorbeeld voor een snel op te zetten bustent voor dagrecreatie is onze Kampa Travel Pod Action AIR XL. Een fijne compacte voortent, in drive-away versie die u in enkele minuten opzet en/of inpakt. Voor langere campervakanties zijn de camper voortenten uit de Kampa Motor Ace AIR All Seasons 400 serie, veruit favoriet.

In onze showroom en winkel in Elst, staan alle genoemde merken camper voortenten voor u opgesteld. Onder het genot van een kopje koffie, kunt u ze op uw gemak bekijken en heeft u vragen? Onze medewerkers helpen u graag.